22/02/202119:11

Δήλωση του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Περ/κού συμβουλίου για την ακαδημαϊκή αναδιάρθρωση του Παν/μίου Πατρών

Δήλωση του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Περ/κού συμβουλίου για την ακαδημαϊκή αναδιάρθρωση του Παν/μίου Πατρών:

«Η θέση μου παραμένει σταθερή και αταλάντευτη. Η Πολιτεία με νόμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθόρισε ως έδρες των τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών τις πόλεις του Πύργου και της Αμαλιάδας αντιστοίχως. Η θέληση αυτή της Πολιτείας είναι αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό και τελικώς αδιανόητο να καμφθεί με ένα απλό πόρισμα της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η μοναδική επιτακτική ανάγκη εξορθολογισμού της οργάνωσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου είναι η μεταφορά του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Ηλεία, για να συστεγαστεί με τη Μουσειολογία. Χαίρομαι που ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης διατύπωσε ρητά την αντίθεσή του στη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Πατρών και δεν άφησε ακάλυπτη την Ηλεία, δεσμευόμενος για τη διατήρηση των τμημάτων στον νομό και για την ενίσχυση των υποδομών τους.

Στηριζόμαστε στη δέσμευσή του και πιστεύουμε πως ο αγώνας μας θα είναι κοινός για να ματαιωθούν τα σχέδια εκείνων που επιδιώκουν να διαγράψουν την Ηλεία από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας».

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα