28/01/202114:10

Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για εγκατάσταση ανεμογεννητριών: «Υπάρχει αναστάτωση  στην ορεινή περιοχή του δήμου μας»

Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για εγκατάσταση ανεμογεννητριών:

«Υπάρχει αναστάτωση  στην ορεινή

περιοχή του δήμου μας»

 

Για το θέμα που ανέκυψε το τελευταίο διάστημα με τις  ανεμογεννήτριες, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχει αναστάτωση  στην ορεινή περιοχή του δήμου μας, όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι πρόκειται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες μεγάλης δυναμικότητας. Η ανησυχία αγγίζει και τον πλέον αδιάφορο πολίτη, διότι λέγεται ότι το επενδυτικό σχήμα έχει επιλέξει την περιοχή του Ναού Επικουρίου Απόλλωνα, των καταρρακτών Νέδα και Σεπετού και τον χώρο της Ανδρίτσαινας για εγκατάσταση. Ο δήμος μας θέλει να είναι ξεκάθαρος προς όλες τις πλευρές.

Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών ή η οπτική επαφή από το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα , από λοιπούς  σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και περιβαλλοντικά μνημεία (καταρράκτες Σεπετού και Νέδα), περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους αλλά και ιστορικούς χώρους π.χ. Ανδρίτσαινα, για το δήμο μας αποτελεί ρυπογόνα δραστηριότητα.

Στους συγκεκριμένους χώρους ο δήμος μας θα αγωνιστεί να ματαιώσει την όποια προσπάθεια , χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Από την άλλη, ο δήμος μας αναγνωρίζει ότι η αιολική ενέργεια είναι ίσως η πιο φιλική στο περιβάλλον. Καλούμε την πολιτεία  να ενεργοποιήσει όλους τους καθ’ ην αρμοδίους φορείς στην κατεύθυνση του σεβασμού των μνημείων μας, του περιβάλλοντος και των ιστορικών μας χώρων. Αν στους σχεδιασμούς της υπάρχει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή μας».

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα