24/02/202113:18

Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για το έθιμο της χοιροσφαγής: «Πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία των πολιτών»

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

 

Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για το έθιμο της χοιροσφαγής:

«Πάνω απ’ όλα προέχει

η υγεία των πολιτών»

 

Την προσοχή των  κατοίκων  αλλά και  των επισκεπτών, εφιστά ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, σχετικά με την τήρηση του εθίμου της χοιροσφαγής στα Μακρίσια αλλά και γενικότερα.

Παρά τις συστάσεις και τη λήψη μέτρων που ήδη έγινε εκ μέρους των αρμοδίων αρχών, για τον περιορισμό του μακραίωνου εθίμου στα νοικοκυριά, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  χαρακτηρίζει ως επιτακτική την ανάγκη  για την προφύλαξη των πολιτών κατά τη χοιροσφαγή.

«Το έθιμο της χοιροσφαγής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μακράς παράδοσης που υπάρχει στα Μακρίσια, αλλά και  σε πολλές ακόμη τοπικές κοινότητες του δήμου μας.  Δυστυχώς όμως οι αρνητικές εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν φέτος  συναθροίσεις και ψυχαγωγικές δράσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που θα πρέπει να  γίνει σεβαστό  απ’ όλους και το έθιμο να περιοριστεί καθαρά  σε οικογενειακό επίπεδο. Άλλωστε κάτι παρόμοιο έγινε πέρυσι σε μεγάλες εορτές και εθνικές επετείους» ανέφερε ο κ. Μπαλιούκος.

Εξάλλου στα πλαίσια των ελέγχων για τον κορωνοϊό, την Παρασκευή 26/2/2021 και ώρα 09:00 – 13:00 στην πλατεία Μακρισίων (πλησίον του Κοινοτικού Γραφείου), συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν RAPID TEST για COVID – 19 σε όσους δημότες το επιθυμούν.

Απαραίτητα για την πραγματοποίηση του test είναι η Αστυνομική Ταυτότητα, ο αριθμός ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα