17/09/202108:46

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Παρεμβάσεις με διάρκεια και συνέπεια για Δημόσιο και λειτουργικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΑΛΛΗ …

 

Παρεμβάσεις με διάρκεια και συνέπεια

για Δημόσιο και λειτουργικό Νοσοκομείο

 

Να δεσμευθούμε όλοι ότι θα αφήσουμε τη Νοσηλευτική μας Μονάδα μακριά από οποιαδήποτε προεκλογική εμπλοκή που δυστυχώς συνήθιζαν να κάνουν μέχρι τώρα Λυμπέρης και Χριστοδουλόπουλος

 

 

Με αφορμή τα όσα είπε ο Δημήτρης Κράλλης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας  ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μετά την απάντησή του σε Γιάννη Λυμπέρη και Χρήστο Χριστοδουλόπουλο τοποθετείται και εδώ  χωρίς να αφήνει αναπάντητα ούτε τα ερωτηματικά του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας. Ξεκάθαρα, απλά και προκαλώντας τον κ. Κράλλη να απευθύνει το ίδιο ερώτημα και σε άλλους για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έλαβαν για το Νοσοκομείο τονίζει τα εξής :

 

 

«Δεν αποτελεί ΟΡΑΜΑ αλλά είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ πάνω στην οποία θα επιμείνω ως Υποψήφιος και θα υλοποιήσω ως Δήμαρχος Ήλιδας όταν με την στήριξη των συνδημοτών μου η παράταξη «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» αναδειχθεί η Νέα Δημοτική Αρχή του τόπου. ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και διατήρηση ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Πρόκειται για θέση ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ !

Είναι και μια θέση που εκφράζει την ξεκάθαρη απάντησή  μου στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχο Αμαλιάδας Δημήτρη Κράλλη  ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – η οποία επαναλαμβάνω ήταν συνεδρίαση παρωδία όπως εξελίχθηκε για μια φορά ακόμη – ανέφερε το όνομά μου ζητώντας αν και δεν έχω κάποιο θεσμικό ρόλο και δεν βρισκόμουν σε αυτή την διαδικασία, να μάθει τις προθέσεις μου για το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Τον ευχαριστώ για αυτό γιατί μου δίνει την δυνατότητα να απαντήσω και πάλι .

Μέχρι σήμερα με πολλές παρεμβάσεις μου, με άρθρα μου στον τοπικό τύπο και όπου αλλού χρειάστηκε, έχω ξεκαθαρίσει την αταλάντευτη θέση μου για να μην αλλάξει σε καμία περίπτωση ο Δημόσιος χαρακτήρας του Νοσοκομείου μας.

Επιπροσθέτως θυμίζω ότι το 2020  είχα κάνει παρέμβαση και σε κεντρικό επίπεδο ως ενεργός πολίτης και μόνο με σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Πέραν των άλλων έχω συζητήσει με κυβερνητικούς παράγοντες και σε επίπεδο φιλικό μαζί τους για την επικρατούσα κατάσταση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Επίσης έχω διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα ανεχθούμε να περάσει καμία πολιτική που θα υποβαθμίζει το Νοσοκομείο μας και θα το μετατρέψει σε Κέντρο Υγείας. Ούτε βέβαια λειτουργία με την μορφή ΣΔΙΤ που θα υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν με… δελτίο παροχής τις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Απαντώντας ακόμη σε όσους αβασάνιστα για να έχουν λόγο ύπαρξης ή σε εκείνους που κατέχουν θεσμικές θέσεις (βουλευτές, Δήμαρχοι, κλπ) και εμπλέκουν το Νοσοκομείο και την Αμαλιάδα ως «άγονη γραμμή»  τους λέω ότι καλύτερα πρέπει να σιωπούν. Η καταστρεπτική τους πολιτική έχει τόσο καιρό τώρα δυσφημίσει την λειτουργία του Νοσοκομείου μας παντού κάνοντας δύσκολη την επάνδρωση και την έλλειψη επιθυμίας για κάλυψη κάποιας θέσης….

Καλώ τον κ. Κράλλη να καλέσει δημόσια σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον πρώην Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να απαντήσει συγκεκριμένα επί   πενταετίας του ως Δημάρχου  (2014 – 2019)  που ήταν παράλληλα στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ποιές ενέργειες έκανε για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

 

ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΛΙΚΑ

ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ;

 

 

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε δύο φορές στον τότε Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό. Την μία φορά μαζί με θεσμικούς του Δήμου και με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Τσαούση που μετέβησαν με πουλμανάκι στο Υπουργείο, και την δεύτερη φορά μόνο με τον κ. Τσαούση ενώ παρούσα ήταν και η συμπατριώτισσά μας από την ορεινή Ηλεία, Διευθύντρια του Υπουργείου….

Τι συζήτησαν λοιπόν σε εκείνες τις συναντήσεις ; Για τα προβλήματα και τη λειτουργία του Νοσοκομείου ή …περί ανέμων και υδάτων ;

Έχω την τύχη να βρίσκομαι επί σειρά ετών σε υπηρεσίες ΔΕΚΟ και υπουργεία. Να έχω φίλους παντού και το πιο βασικό, πέραν οποιασδήποτε πολιτικής ιδεολογίας. Λόγω της πολύχρονης δραστηριότητάς μου με γνωρίζουν ακόμη και οι «πέτρες» σε όλους αυτούς τους χώρους. Επομένως είμαι γνώστης σε μεγάλο βαθμό για το τι γίνεται περί προσώπων και τακτικών…

 

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ

ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ !

 

Ξεκαθαρίζω ότι σέβομαι και αναγνωρίζω τον θεσμό του Προέδρου του Ιατρικού μας Συλλόγου αλλά κυρίαρχα τον επιστήμονα και ΑΝΘΡΩΠΟ Κώστα Τσαούση. Και έχω δει συχνά  να βρίσκεται στο πλευρό είτε του σημερινού είτε του προηγούμενου Δημάρχου. Για αυτό και θα ήθελα μια απλή απάντηση στο ερώτημα : Η παρουσία, η επιστημονική κατάρτιση, η εξειδικευμένη γνώση και η εμπειρία του δεν λαμβάνεται υπόψη για το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ; Τυπικό ρόλο μόνο έχει κάθε φορά για τον κ. Λυμπέρη και τον κ. Χριστοδουλόπουλο;

 

Θα επιδιώξω τέλος ως νέος Δήμαρχος Ήλιδας την ηρεμία και την ασφάλεια στο προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό του Νοσοκομείου μας. Ανεξαρτήτως της στάσης του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου απέναντί μου, θα συνεργασθώ στο έπακρον μαζί του  και θα ακούω πάντα τις απόψεις του κ. Τσαούση είτε οποιουδήποτε άλλου προσώπου που θα έχει αυτή την θέση στον επιστημονικό μας Σύλλογο.

Θα επιδιώξω επίσης ως Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας να κρατήσω μακριά και να μην εμπλέξω στην παράταξή μου το προσωπικό του Νοσοκομείου. Το ίδιο καλώ να κάνουν και το εύχομαι και όλοι οι συνυποψήφιοί μου.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα