05/07/201919:39

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό θα δούμε να ξημερώνει μια νέα φωτεινή εποχή για την Ελλάδα και την Ηλεία»

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό θα δούμε να ξημερώνει μια νέα φωτεινή εποχή για την Ελλάδα και την Ηλεία»

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, το γνωστό πολιτικό στέλεχος της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ήλιδας, απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα δημοσιογράφων από το Νομό Ηλείας, με θέμα τις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου, τη δική του διαδρομή, για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας.

Δημήτρη προέρχεσαι από τη νέα γενιά πολιτικών και ειδικότερα εκπροσωπείς και τη νέα γενιά πολιτικών στην Ηλεία. Είσαι όμως από τους ανθρώπους που δεν διστάζει να παίρνει θέση δημόσια, με αιχμηρές τοποθετήσεις, κρίνοντας ακόμη και πρόσωπα που ανήκουν ιδεολογικά στο χώρο στον ίδιο χώρο με σένα.

Έζησα από κοντά αλλά και συζητούσα πολύ συχνά, και κυρίως είχα τη τιμή να «σπουδάσω» την Πολιτική κοντά σε έναν ιστορικό ηγέτη της χώρας, που είχε την πολιτική λεβεντιά, το θάρρος και τη τόλμη να εκφράζεται και να απευθύνεται στους πολίτες και συναδέλφους του πολιτικούς, με όρθιο το ανάστημα και το κεφάλι ψηλά. Η βασική αρχή που είχε ως εφόδιο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ήταν η αλήθεια. Τον έκριναν αυστηρά, τον χλεύασαν και τον καταδίκασαν, αλλά ποτέ δεν πτοήθηκε και είχε πάντα το ανάστημα ψηλά. Στο τέλος  αυτοί που τον είχαν καταδικάσει οι ίδιοι έσπευσαν να τον τιμήσουν, να τον δοξάσουν. Είμαι λοιπόν της σχολής του αείμνηστου Προέδρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ!

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Οι εκλογές την προσεχή Κυριακή της 7ης Ιουλίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και το δίλημμα που τίθεται προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες είναι απλό: Θα ξεκινήσει μια νέα πιο φωτεινή εποχή ή θα μπούμε πάλι σε περιπέτειες;

Στις 7 Ιουλίου δεν αφήνουμε κάποιους άλλους να αποφασίσουν για εμάς. Αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι συμμετέχοντας με την επιλογή μας. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ χρειάζεται ισχυρή εντολή το βράδυ της Κυριακής για να αποφύγουμε τις περιπέτειες.

Οι πολίτες της Ηλείας σε παρακολουθούν πάντα και αναγνωρίζεσαι ως πολιτικό πρόσωπο που διαθέτει θάρρος, ορθό πολιτικό λόγο και ανεξαρτήτου πολιτικής ιδεολογίας πρόσωπα, σε παραδέχονται για την πολιτική σου στάση και το ήθος που διαθέτεις επί σειρά ετών. Σήμερα παραμονές των εκλογών της 7ης Ιουλίου,  ποιο είναι το μήνυμα σου στους πολίτες της Ηλείας και κυρίως στους ψηφοφόρους για το μέλλον της Ηλείας;

Για την Ηλεία, τον τόπο μας ο χρόνος έχει τερματίσει. Ήδη οι πολίτες της Ηλείας βίωσαν τον άκρατο κομματισμό και τις διαχωριστικές ταμπέλες, επί σειρά δεκαετιών. Ευτυχώς σήμερα κάνουν  ένα βήμα παραπάνω προς την κομματική ανεξαρτησία, αποβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον, και αυτό αρχίζουμε να το βλέπουμε σιγά σιγά και στην πράξη. Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι ο Νομός μας έχει τα πρωτεία σε αυτούς τους διαχωρισμούς, και όλοι είμαστε μάρτυρες της κοροϊδίας, του εμπαιγμού και της αδιαφορίας των πολιτικών. Όλοι εμείς που ζούμε και αγαπάμε το τόπο μας, ελπίζουμε και επιδιώκουμε τη ριζική αλλαγή σε νοοτροπίες και πολιτικές του παρελθόντος, και ζητάμε ελπίδα και φως για την Ηλεία.

Ως άνθρωπος, ως πολίτης της Ηλείας και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας και αγαπώντας το τόπο μου, επιθυμώ να δω κάποια αλλαγή σε αυτήν την απομόνωση και την εγκατάλειψη που βιώνουμε, καθώς και απαιτώ από το νέο Περιφερειάρχη τον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και από τους νέους Βουλευτές μας, χωρίς να σκεφθούν πολιτικό κόστος και χωρίς κανένα περιθώριο ανοχής, να εργαστούν προς τη κατεύθυνση αυτή.

Θεωρώ ότι από το ψηφοδέλτιο, όπως αυτό τελικώς διαμορφώθηκε, ότι, εάν υπάρχει κάποια προοπτική ως προς την κατεύθυνση που προανέφερα, αυτή αντικατοπτρίζεται στα νέα πρόσωπα του κ. Νικολακόπουλου, της κυρίας Σταθοπούλου και της κυρίας Νικολοπούλου. Και αυτό διότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι γνωστοί επί σειρά ετών, έχουν τιμηθεί επανειλημμένα με τη ψήφο των Ηλείων και έχουν εκλεγεί και δοκιμασθεί ως Βουλευτές, και σήμερα τόσο οι ίδιοι, όσο και οι πολίτες της Ηλείας καλούνται να κάνουν έναν απολογισμό της μέχρι τώρα προσφοράς τους. Αυτός o απολογισμός θα έχει ως στόχο το εάν εκλεγούν και πάλι, τι καινούργιο θα δούμε που δεν είδαμε τόσα χρόνια, αφού το μόνο που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ πολίτη και εκάστοτε υποψηφίου.

Όπως ο κάθε πολίτης, έτσι και ο ίδιος προσωπικά επί δεκαετιών ζω και βιώνω με όλη τη δράση και  την ενεργή πολιτική συμμετοχή, προσφορά και αγάπη στο τόπο μου, την εγκατάλειψη που υφίσταται σήμερα ο «Άγιος Τόπος» της Ηλείας. Αυτό το φαινόμενο μόνο θλίψη και οργή γεννά ως συναίσθημα και τη διαρκή ενεργοποίηση μου στο να αλλάξει κάτι σε αυτό το τόπο.

Έχεις ήδη τοποθετηθεί με τεκμηριωμένο λόγο, καιρό πριν, για την ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού στην Ηλεία. Είσαι επίσης από τους λίγους,  που διαθέτεις το πολιτικό θάρρος και τη τόλμη να εκφράζεσαι δημόσια και τεκμηριωμένα, και αυτό είναι κάτι που στο πιστώνουν όλοι οι πολίτες της Ηλείας. Είδαμε πρόσφατα να αναφέρεσαι και στην υποψηφιότητα του κ. Κοντογιάννη, θεωρώντας ότι ήταν λάθος η υποψηφιότητα του και να εκφράζεις ανοιχτά τη διαφωνία σου. Τι έχεις να πεις για αυτό;

Η εμπειρία μου και η πολιτική μου κρίση, αλλά και κοιτάζοντας πρωτίστως το καλό του τόπου μου, δεν θα μου επέτρεπαν να μην τοποθετούμαι και να απευθύνομαι στους συμπατριώτες μου, στις φίλες και στους φίλους μου και να εκφράζω με ειλικρίνεια τη γνώμη μου για το τι μέλλει γενέσθαι στην πατρίδα μου.

Τον κ. Κοντογιάννη τον εκτιμώ ως άνθρωπο. Άποψη μου και με πλήρη γνώση, είναι, ότι η υποψηφιότητά του στην Ηλεία, για πολλούς λόγους που έχουν σχέση με πολιτικές τακτικές, αλλά και με βάση τους λόγους του και τα πεπραγμένα του, αφού έχει διατελέσει Βουλευτής και Υφυπουργός,  αποτελεί παραφωνία σήμερα στο υπάρχον ψηφοδέλτιο. Στη θέση του εγώ δεν θα προχωρούσα σε διεκδίκηση υποψηφιότητας. Οι πολίτες όμως, θα είναι οι κριτές την Κυριακή στην κάλπη.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα