23/06/201913:24

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Οι δύο ενστάσεις μου προς  κ. Τζαβάρα και κ. Κοντογιάννη

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Οι δύο ενστάσεις μου  προς  κ. Τζαβάρα και κ. Κοντογιάννη.

Με θλίβουν τα όσα εξελίχθηκαν με τη τελική σύσταση του ψηφοδελτίου στην Ηλεία, αλλά…..

«Η 7η Ιουλίου είναι η μητέρα των μαχών για την πατρίδα μας, για την Ηλεία μας»

Στο σκληρό πεδίο της πολιτικής επί δεκαετιών, πορεύτηκα με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια, μαχητικότητα, αντικειμενικότητα και εντιμότητα. Και συνεχίζω να είμαι παρών στην πρώτη γραμμή με τις ίδιες αξίες και ιδανικά.

Γιατί την 7η Ιουλίου δίνουμε την κρισιμότερη μάχη για την πατρίδα μας, για όλους εμάς και για τα παιδιά μας.

Γιατί γνωρίζοντας προσωπικά τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη επί δεκαετίες, τον εμπιστεύομαι και είμαι πάντα δίπλα του στη πρώτη γραμμή, να αγωνίζομαι κοντά του για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα και για την Ηλεία μας.

Γιατί επιθυμώ, όπως πάντα, να αποτελώ κομμάτι αυτής της ιστορικής προσπάθειας.

Γιατί δεν δέχομαι, όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, να διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας μου, το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μας, πολιτικοί δίχως αρχές, όραμα, ικανότητες και σεβασμό.

Γιατί πιστεύω στην σκληρή δουλειά για την επίλυση των προβλημάτων με πράξεις και όχι με υποσχέσεις που χάνονται στο χρόνο.

Γιατί δεν ασκώ πολιτική για να κάνω «κολοτούμπες», ούτε για να μην τολμώ να εκφράζομαι με αγάπη, ειλικρίνεια, συνέπεια και θάρρος.

Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία των προσώπων που δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να ανακατεύονται με τα «πίτουρα», και δεν επιτρέπω επίσης στον εαυτό μου να παρακαλεί ή για να είμαι αρεστός να «χαϊδεύω αυτιά».

Το μέλλον της Ηλείας, του τόπου μας είναι αυτό που μας ενώνει!

Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ηλεία.

Είμαι αισιόδοξος για το αύριο, αρκεί όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική να παραμερίσουν προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα, ασκώντας τακτικές που προσβάλλουν είτε προκαλούν τον απλό άνθρωπο ή και τον συναγωνιστή.

Η Ηλεία και όλοι οι συμπατριώτες μας ήδη έχουν ταλαιπωρηθεί και βρίσκονται στην απομόνωση, σε επίπεδο οδικής εξυπηρέτησης, σε επίπεδο παροχών υγείας, σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης. Δεν υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης συνολικά, για να βγει ο τόπος μας από το τέλμα και την εσωστρέφεια.

Ήδη έπρεπε να είναι ιερή, και με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας, η αναζήτηση προσώπων για το ψηφοδέλτιο, τα οποία έχουν αγάπη για τον τόπο τους, γνώσεις, εμπειρία, ζήλο, όραμα και εντιμότητα. Ούτε να υπάρχουν τακτικές ντροπής, με αλισβερίσια για να αποκλειστούν πρόσωπα με ισχυρή προσωπικότητα και να τοποθετούνται άλλοι κατόπιν συμφωνιών για την επικράτηση και την επανεκλογή των παλιών.

Αντ’ αυτού το τελευταίο χρόνο, όπως παρακολούθησα και έχω γνώση στο ακέραιο , για μια θέση στο ψηφοδέλτιο υπήρξαν λασπολογίες, αβάσιμες καταγγελίες, εκφοβισμοί προσώπων, καρατομήσεις στελεχών, ώστε να καταλήξουν οι αυτοχρισμένοι Ηλειάρχες, σε ένα ψηφοδέλτιο για τη βέβαιη εκλογή τους. Πάνω απ’ όλα το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το καλό του τόπου μας και της παράταξής μας.

Και επί αυτού του θέματος έχω να κάνω δύο ενστάσεις.

Πρώτον, θα περίμενα από τον κ. Τζαβάρα με την μακρά πολιτική του διαδρομή στην Ηλεία και την τεράστια εμπειρία του να παίξει τον ρόλο του «θεματοφύλακα» στη σύσταση του ηλειακού ψηφοδελτίου και κυρίως του κύρους του κόμματος στον νομό μας και να μην επιτρέψει τέτοιου είδους μικροπολιτικά παιχνίδια και ίντριγκες που τελικώς ζημιώνουν το κόμμα και πιθανώς να έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στα ποσοστά της ΝΔ στην Ηλεία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Πως θα επανέλθει η εσωκομματική ομόνοια στην Ηλεία άραγε;

Η δεύτερη ένστασή μου αφορά τον – κατά τα άλλα αγαπητό-κ. Γιώργο Κοντογιάννη,  ο οποίος στις 6 Σεπτεμβρίου 2015, απευθύνθηκε δημόσια με επιστολή του στους πολίτες της Ηλείας και σε μια γραπτή κατάθεση ψυχής  αναγνώριζε πως οι συμπατριώτες του στην Ηλεία τον καταψήφισαν τον Ιανουάριο 2015, και μάλιστα δήλωνε ότι δεν θα ασχολιόταν πάλι με την πολιτική στην Ηλεία  και πως υπάρχουν προφανώςάλλα πιο ικανά στελέχη που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του ηλειακού λαού.

Ο κ. Κοντογιάννης τα τελευταία χρόνια κατείχε κομματική θέση στο γραφείο Τύπου της ΝΔ έως την ανακοίνωσή του για υποψήφιος βουλευτής.

Σήμερα με την εκ νέου υποψηφιότητά του που έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό και είναι σαφώς ευνοούμενη σε σχέση με των υπόλοιπων συνυποψήφιών του που ανακοινώθηκαν τελευταία στιγμή, προσωπικά με βάση τις δικές μου αξίες και αρχές δεν θεωρώ πως είναι πολιτικώς ηθική η απόφασή του.

Πιστεύω ότι τα λόγια είναι περιττά!

Υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο πίσω από την τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου και δυστυχώς για κάποιους ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον..!

Αλληλοσπαραγμοί και πισώπλατα μαχαιρώματα για μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Τραγικό! Και τελικώς να βλέπεις εκτός ψηφοδελτίου ονόματα με μια σπουδαία πορεία, με δυνατά βιογραφικά και με γνώσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν όπως για παράδειγμα ο κ. Νίκος Καλάκος.

Λυπάμαι πολύ και προσωπικά θεωρώ όπως και έχω δηλώσει επανειλημμένα πως η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων και η άνιση μεταχείριση των υποψηφίων, δημιούργησε διχόνοιες και ίντριγκες και υποψηφίους δύο ταχυτήτων. Οι επισήμως ανακοινωμένοι από νωρίς και οι υποψήφιοι της τελευταίας στιγμής.

Ασφαλώς και υπάρχει κριτική περί των επιλογών, όμως τώρα είναι η ώρα της μάχης για τη σωτηρία της πατρίδα μας. Σίγουρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν διορίζει Βουλευτές, αλλά παρέχει στους πολίτες, σε όλους εμάς το δικαίωμα της επιλογής.

Η τελική επιλογή της 7ης Ιουλίου είναι στο χέρι όλων μας, ώστε μέσω της ψήφου μας να επιλέξουμε ή να απορρίψουμε, όπου υπάρχει λάθος επιλογή, στέλνοντας το μήνυμα πως οι κοινωνίες γνωρίζουν και αποφασίζουν ακόμη και στις λάθος επιλογές.

Η Ηλεία μας, ο τόπος μας δεν έχει άλλο χρόνο πλέον. Η επιλογή προσώπων αποτελεί ουσιώδης πράξη δημοκρατίας με γνώμονα το καλό του τόπου μας.

Πέραν της συμπάθειας ή της φιλίας προέχει η επιλογή του καλύτερού προσώπου που θα προσφέρει πραγματικά στην Ηλεία. Κριτήριο  επιλογής δεν αποτελεί η αναγνωρισιμότητα, αλλά η πορεία και η στάση ζωής του κάθε υποψηφίου. Επιλέγουμε με βάση τις αρχές, τις αξίες, την εντιμότητα, την προσφορά και τη σταθερότητα λόγων και πράξεων. Κρίνουμε τους παρόντες στα δύσκολα και όχι τους παρόντες μόνο στα σίγουρα. Επιλέγουμε τους γνήσιους και όχι τους απλά αρεστούς.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα