16/02/202314:44

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: “Η λάσπη και τα δεκανίκια”

Η λάσπη και τα δεκανίκια
(επειδή, όση υπομονή κι αν έχει κανείς, δε γίνεται οι ψευτιές να μένουν διαρκώς αναπάντητες)

Την ώρα που η κοινωνία στενάζει, την ώρα που η συμμορία της Δεξιάς έχει μετατρέψει τη χώρα σε τσιφλίκι της παραβιάζοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου, η ηγεσία του ΚΚΕ επιμένει στο χαβά της. Συμμετέχει κι αυτή, όσο μπορεί, στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και για μια ακόμα φορά περιφέρει δημόσια τις εμμονές της. Τελευταίο κατόρθωμά της ο ισχυρισμός ότι “προχθές στη Βουλή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών”.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, όχι την ηγεσία του Περισσού – αυτή γνωρίζει την αλήθεια – αλλά τους εκπαιδευτικούς και όλους τους πολίτες:
1. Καμιά τροπολογία δεν μπαίνει σε ψηφοφορία, αν δεν τη δεχτεί ο αρμόδιος υπουργός. Η τροπολογία του ΚΚΕ δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία. Το ΚΚΕ λέει ψέματα.
2. Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στο παρακράτος Μητσοτάκη και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Δεξιάς, δεν συμμετέχει στις ψηφοφορίες που διεξάγονται στη Βουλή. Επομένως, ακόμα και αν είχε τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις του στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου για την οριστική ακύρωση της κομματικής, τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, της κατηγοριοποίησης των σχολείων και συνολικά των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/2020 και 4823/2021. Δεσμευόμαστε ότι ως κυβέρνηση θα μονιμοποιήσουμε άμεσα τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που επιχειρεί να κρατήσει σε διαρκή ομηρία η κ. Κεραμέως.

Η αντι-ΣΥΡΙΖΑ λάσπη που εκτοξεύει καθημερινά η ηγεσία του Περισσού πέφτει στο κενό για έναν απλό λόγο: οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν. Ζουν το κλίμα του φόβου που σήμερα έχει επανέλθει στα σχολεία, όπως συνέβαινε και το 2012 – 2014. Και όλο και περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές αναπολούν τον άνεμο ελευθερίας της περιόδου 2015 – 2019. Έτσι συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή. Όταν χάσουμε κάτι, συνειδητοποιούμε την αξία του.

Όσο για την ηγεσία του ΚΚΕ, που έχει μετατρέψει το ιστορικό κόμμα της Αριστεράς σε δεκανίκι του Μητσοτάκη, τι να πει κανείς. Ευτυχώς που δεν βρίσκεται στη ζωή ο Χαρίλαος να δει την κατάντια τους!

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα