08/07/201918:52

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Η ζωή συνεχίζεται…Ο αγώνας συνεχίζεται…

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σαφές και σεβαστό. Αποδεχόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία με το κεφάλι ψηλά. Γιατί ξέρουμε ότι η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε. Το 2015 η Ελλάδα ήταν μια χώρα χρεοκοπημένη, στο χείλος της καταστροφής, με άδεια ταμεία, με 26% ανεργία και μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε συνθήκες φτωχοποίησης. Σήμερα παραδίδουμε μια χώρα χωρίς μνημόνια, με 37 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού, με ανακτημένο κύρος και αξιοπιστία.

Χρειάστηκε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, το οποίο σήμερα πληρώνουμε. Ο στόχος των αντιπάλων μας, όμως, η “στρατηγική ήττα” του ΣΥΡΙΖΑ, απέτυχε παταγωδώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, με ποσοστό 31,5%, μόλις 4 μονάδες κάτω από το ποσοστό μας του 2015. Είναι η μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας, το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς στην Ευρώπη. Και είναι εδώ για να προστατέψει τον κόσμο, να υπερασπίσει τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Το αποτέλεσμα στην Ηλεία ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Με ποσοστό 34,8%, αρκετά μεγαλύτερο από το πανελλαδικό, με 32.500 ψήφους – 600 περισσότερες από το 2015 – μας κάνει περήφανους για τον τόπο μας και για τους κατοίκους του.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν σε αυτή τη μάχη. Έδωσαν έναν πολύ δύσκολο αγώνα, σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, με το σύνολο των άλλων κομμάτων αλλά και την πλειοψηφία των ΜΜΕ να συγκροτούν ένα πρωτοφανές αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Αυτή είναι η αλήθεια: δώσαμε αυτή τη μάχη μόνοι εναντίον όλων.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους περισσότερους από 5.200 συμπολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια με χαμηλούς τόνους, χωρίς αυτοπροβολή και δημόσιες σχέσεις. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσω, ως απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαίρω όλους τους συνυποψηφίους αλλά ιδιαίτερα τον νεοεκλεγέντα βουλευτή μας, τον σύντροφο Διονύση Καλαματιανό. Θα είμαι δίπλα του, θα είμαστε όλοι μαζί στη συλλογική προσπάθεια.

Η ζωή συνεχίζεται. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης, εκπαιδευτικός

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα