Δημήτρης Νικολακόπουλος: Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία- Στην Ιταλία για το «SympossioGreekGourmetTouring 2024» ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης
Δημήτρης Νικολακόπουλος: Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία
Στην Ιταλία για το «Sympossio Greek Gourmet Touring 2024» ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης
Στην Ιταλία βρίσκεται αυτή την εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Νικολακόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.) στις πολύ επιτυχημένες δράσεις του «Sympossio Greek Gourmet Touring 2024» που προωθούν ειδικές μορφές τουρισμού.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Τορίνο (9 Απριλίου) και στην Πάντοβα (11 Απριλίου).
Το «Sympossio Greek Gourmet Touring 2024» περιλαμβάνει διαδραστικά cooking events, τα οποία πραγματοποιούνται σε όλη σχεδόν την Ευρώπη με στόχο την προώθηση και την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής γαστρονομίας ως βασικό συστατικό του ελληνικού τουρισμού. Εξειδικευμένοι Chef συστήνουν και μαγειρεύουν μαζί με επαγγελματίες του χώρου ελληνικές-μεσογειακές συνταγές βασισμένες σε ντόπια προϊόντα από Έλληνες προμηθευτές.
Μιλώντας για την συμμετοχή της Π.Δ.Ε. στην συγκεκριμένη δράση ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε πως: «Με μεγάλη διάθεση εξωστρέφειας συμμετέχουμε σε μια ακόμα δράση που συνδέει τον Τουρισμό με την γαστρονομία. Άλλωστε ο τόπος μας εκτός από αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση και αναψυχή διαθέτει και μοναδικά τοπικά προϊόντα ΠΟΠ όπως και συνταγές που αντικατοπτρίζουν την μακραίωνη και πλούσια γαστρονομική του παράδοση. Είναι αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδείξουμε περαιτέρω συνδέοντας τον αγροδιατροφικό τομέα με το τουριστικό προϊόν.
Με αυτό το τρόπο αναβαθμίζουμε την ταξιδιωτική εμπειρία και δημιουργούμε νέες προτάσεις για μια μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στην Ιταλία επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού τόσο για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας όσο και για την γαστρονομική μας παράδοση, ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο για μελλοντικές συνεργασίες. Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφέρουν πολλαπλά και αμοιβαία οικονομικά οφέλη στον τόπο μας».