16/11/202112:36

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σε διαγωνισμό τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου στις Κοινότητες Ξενιών, Αετοράχης και Μπορσίου

Στις Κοινότητες Ξενιών, Αετοράχης και Μπορσίου του Δήμου μας

Σε διαγωνισμό τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου

Προχωρουν τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου των κοινοτήτων Ξενιών, Αετοράχης (Οικισμός Δάφνης) και Μπορσίου. Οι εν λόγω Τοπικές Κοινότητες είχαν χαρακτηριστεί πυρόπληκτες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007.

Οι εργασίες αποκαταστασης αφορούν εσκαφες, επιχωματώσεις, τεχνικά έργα, ασφαλτικά, και σημανση με προϋπολογισμό έργου 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην Κοινότητα Ξενιών προβλέπονται βελτίωση της δημοτικής οδού από Παλαιοχώρα προς Ξενιές, και αποκατάσταση βλαβών σε τμήμα δρόμου από Ξενιές προς Δάφνη. Ο δρόμος αυτος είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τους οικισμούς Καλυβακίων, Ξενιών και Παλιοχώρας με την Κοινότητα Δάφνης και τις υπόλοιπες Κοινότητες της Δ.Ε. Βουπρασίας, ενώ επιπλέον εξυπηρετεί αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες.

Στην Κοινότητα Αετοράχης, προβλέπεται βελτίωση δημοτικής οδού από τον οικισμό της Δάφνης προς αγροτικες περιοχές με εργασίες ασφαλτόστρωσης σε υπάρχοντα τσιμεντοστρωμένο δρόμο που λόγω της παλαιότητας του έχει υποστεί μεγάλες φθορές.

Στην Κοινότητα Μπορσίου προβλέπεται βελτίωση των Δημοτικών οδων στις αγροτικες περιοχές «Λαγκαδάς,Τραγανουλα, και Χατζεεικα».

Η αστική και αγροτική οδοποιία σε κάθε Κοινότητα του Δήμου μας αποτελεί συμβόλαιο της Δημοτικής Αρχής με τους δημότες μας. Ένα συμβόλαιο, που η Δημοτική Αρχή, δίνει τη μάχη με όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να το τηρησει στο απόλυτο!

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης για τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου

«Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια έρχονται τα έργα που δικαιούνταν οι Κοινότητες του Δήμου μας»

«Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, τρεις από τις πιο απομακρυσμένες Κοινότητες του Δήμου μας, θα δουν επιτέλους τα έργα που δικαιούνται!». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε αρχικά ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου των Κοινοτήτων Ξενιών, Αετοράχης (Οικισμός Δάφνης) και Μπορσίου.

Μια προκήρυξη που αφορά έργα που οι εν λόγω Κοινότητες δικαιούνταν εδώ και 14 χρόνια όταν και είχαν χαρακτηριστεί πυρόπληκτες από τις τότε πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007.

«Ένας από τους βασικούς προγραμματικούς στόχους της δημοτικής αρχής του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης είναι η εκτέλεση έργων στα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου, ώστε να τους ξαναδώσουμε ζωή και να απολαμβάνουν οι δημότες το κατοχυρωμένο τους δικαίωμα στην σύγχρονη αστική και αγροτική οδοποιία. Η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας είναι ζητούμενο και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να το επιτύχουμε. Έχουμε τονίσει από τις προγραμματικές μας δηλώσεις πως θα δώσουμε ζωή στα εγκαταλελειμμένα μας χωριά. Με προγραμματισμό και αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου το κάνουμε πράξη!», δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα