27/02/202112:29

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ένταξη μελέτης αξιοποίησης του Δάσους Κουνουπελίου στο Πράσινο Ταμείο

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ένταξη μελέτης αξιοποίησης του Δάσους Κουνουπελιου στο Πράσινο Ταμείο 

 

Την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο ύστερα από αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 96.720 ευρώ, με τίτλο :

«Επίδραση της κλιματικής αλλαγής και προσδιορισμός της τρωτότητας του οικοσυστήματος Δάσους Κουνουπελίου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ηλείας.

Διερεύνηση των οικοσυστημικών λειτουργιών των τρωτών σημείων του Φυσικού περιβάλλοντος, με σκοπό την Οικοτουριστική Ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία του».

Με τη μελέτη αυτή θα επιτευχθεί αξιολόγηση της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής, στο παράκτιο οικοσύστημα του δάσους του Κουνουπελίου, του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με ταυτόχρονη εκτίμηση, και διαχωρισμό των πιέσεων που το οικοσύστημα δέχεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Εκτός από τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας, θα προταθούν και έργα υποδομών, με σκοπό την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ώστε αυτή να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό και πόλο επισκεπτών στη διάρκεια του έτους. Στο πλαίσιο αυτό θα προταθούν μέθοδοι διαχείρισης επισκεπτών, και ποσοτικοποιημένοι δείκτες παρακολούθησης του προτεινόμενου σχεδίου δράσης οικοτουρισμού.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. δήλωσε:

« Ο Δήμος μας διαθέτει περιοχές-διαμάντια που είναι ακατέργαστες, ανεκμετάλλευτες. Μια από αυτές είναι και το δάσος του Κουνουπελίου.

Η περιβαλλοντική του προστασία, η ανάδειξη, και προβολή του Κουνουπελίου, μετά την έγκριση της μελέτης από το Πράσινο Ταμείο, μας ικανοποιεί γιατί αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ταυτόχρονα, στοίχημα της Δημοτικής Αρχής για να προχωρήσει τις διαδικασίες, και να αξιοποιήσει αυτό το μοναδικής ομορφιάς δάσος.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την επιτυχία, και ιδίως τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Προγραμματισμού, της Τεχνικής Υπηρεσίας, τη Βουλευτή Ηλείας, και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Αυγερινοπούλου Δ., και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλο Σ.

Συνεχίζουμε τη προσπάθεια για ένα Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα