05/04/202413:45

Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης: Με επισκέψεις σε σχολεία του Δήμου τιμήθηκε η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας (Photos)

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας:Γιορτή και αφύπνιση.

Με μια σειρά επισκέψεων σε σχολεία του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης τιμήθηκε η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας  και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσω Σωτηροπούλου επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανολάδας όπου συνομίλησαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Τόνισαν την ανάγκη σεβασμού σε κάθε έμβιο ον,αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και στο πώς δημιουργούνται,ενώ επισήμαναν τις στοχευμένες κινήσεις που γίνονται από την πλευρά του Δήμου  και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ Σκλαβενίτη Γιώργο για την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους.

Νωρίτερα η κ Σωτηροπούλου ως φιλόζωη εθελόντρια ύστερα από πρόσκληση επισκέφτηκε τα Γυμνάσια Νεοχωρίου και Βάρδας.Τα παιδιά έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τη φροντίδα των αδέσποτων φέρνοντας τροφές που αγόρασαν τα ίδια με τις οποίες τάισαν τα ζώα μετά το τέλος των εκδηλώσεων.

Να σημειωθεί ότι και τα δυο Γυμνάσια,Νεοχωρίου και Βάρδας έχουν υιοθετήσει πρώην αδέσποτους σκύλους τους οποίους φροντίζουν παιδιά και καθηγητές. Παράλληλα,σε προτζέκτορα προβλήθηκε η ιστορία της διάσωσης ενός άρρωστου σκύλου πριν τέσσερα χρόνια στη Βάρδα,ο οποίος πλέον ζει υγιής κι ευτυχισμένος στην οικογένειά του.

Θερμές ευχαριστίες στους διευθυντές των σχολείων κ Αλεξόπουλο,κ Νιπεργιάλη και κ Δίπλα για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στα σχολεία τους,καθώς και τους Προέδρους Νέας Μανολάδας κ Ανδρέου Ξενοφώντα και Νεοχωρίου κ Χρυσούλα Ψυχογιού.

Αγαπάμε,φροντίζουμε και σεβόμαστε τα ζώα. Είναι ένδειξη πολιτισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα