01/08/202308:30

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σύσταση από την υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου να μην απορρίπτονται κλαδιά στους δρόμους και στα πεζοδρόμια

Από την υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου

Σύσταση να μην απορρίπτονται κλαδιά στους δρόμους και στα πεζοδρόμια

Η δ/νση Καθαριότητας και Πολιτικης Προστασίας του Δήμου Ανδραβιδας -Κυλληνης εν όψει και του νέου κύματος καύσωνα που αναμένεται, καλεί τους πολίτες να μην απορρίπτουν κλαδέματα στους δρόμους, καθως οι υπηρεσίες του Δήμου καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες λογω έλλειψης προσωπικού, να είναι όλες οι Κοινότητες του Δήμου καθαρές.


Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις της διεύθυνσης Καθαριότητας, της Πολιτικής Προστασίας και του τμήματος Πρασίνου του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς, επιχειρώντας σε εκατοντάδες σημεία του δήμου, για να μπορέσουν να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο δουλειάς.

Οι κύριες οδηγίες που οφείλουμε να τηρήσουμε είναι οι εξής:

1. Τοποθετούμε τα απορρίμματα µέσα στους κάδους συσκευασµένα, σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες.

2. Φροντίζουµε για την προσεκτική συσκευασία των επικίνδυνων υλικών (γυαλιά, σκουριασµένα αντικείµενα κ.ά.), για την προστασία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

3. Δεν μετακινούμε τους κάδους από την καθορισμένη θέση που είναι τοποθετημένοι.

4. Για την απομάκρυνση πράσινων – κλαδεμάτων ή ογκωδών απορριμμάτων.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας με την παρούσα ανακοίνωση της, επισημάνει την ανάγκη να ΜΗΝ συσσωρεύονται κλαδιά και χόρτα δίπλα στους κάδους.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην απορρίπτουν αυθαίρετα κάθε λογής κλαδευτικών απορριμμάτων (κλαδιά, χόρτα κλπ), διότι έτσι καθυστερεί η αποκομιδή τους και ρυπαίνουν το χώρο που όλοι κατοικούμε. Σας ενημερώνουμε ότι τα τακτικά απορριμματοφόρα οχήματα δεν έχουν δυνατότητα να δεχθούν κηπευτικά υπολείμματα.

Η συνδρομή όλων μας θα αποτελέσει βασική προϋπόθεση και καταλυτικό παράγοντα για την καθαριότητα του Δήμου μας αυτό το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης επισείει τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Επιφυλασσόμαστε για την τροποποίηση των παραπάνω οδηγιών, καθώς και εν γένει του προγράμματος, με σκοπό τη βελτίωσή του, σε περίπτωση που αυτό επιτραπεί από τις συνθήκες, που προκύπτουν στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολ.Προστασίας

ΒΑΓΓΓΕΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα