21/04/202413:46

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Διοργανώνει τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Ανδρίτσαινας την Κυριακή 19 Μαΐου με κορυφαίο τον αγώνα 14 χλμ. από τον Επικούριο Απόλλωνα- «Είναι η εποχή να γίνεις χαρούμενος»!

Τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Ανδρίτσαινας διοργανώνει ο Δήμος την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 με κορυφαίο τον αγώνα 14 χλμ. από τον Επικούριο Απόλλωνα
Με έντονο ενδιαφέρον αλλά και μεγάλη συμμετοχή δρομέων διαφόρων ηλικιών, αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Ανδρίτσαινας, ο οποίος αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Ήδη το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο, έχουν γίνει συναντήσεις εμπλεκόμενων πλευρών με σκοπό την άρτια διοργάνωση των αγώνων δρόμου, που πέρα από το αθλητικό σκέλος αποσκοπούν και στην τουριστική τόνωση της ορεινής ζώνης του Δήμου.

Οι αθλητικές δράσεις συγκεκριμένα περιλαμβάνουν:

– Αγώνα δρόμου 14 χλμ. με αφετηρία τον Ναό Επικούριου Απόλλωνα και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Ανδρίτσαινας. Ώρα εκκίνησης είναι στις 9:00 π.μ. από τον Επικούριο Απόλλωνα.

-Αγώνα δρόμου 5 χλμ στις 09:30 π.μ. με εκκίνηση και τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία Ανδρίτσαινας.

-Αγώνα δρόμου για παιδιά 1 χλμ. στις 11:00 π.μ. με εκκίνηση και τερματισμό επίσης στην Κεντρική Πλατεία Ανδρίτσαινας.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 14 χλμ έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ. θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στον αγώνα 1χλμ. δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Ήπια διαδρομή

Η διαδρομή από τον Επικούριο είναι με ήπια κατηφορική κλίση ως επί το πλείστον και οι δρομείς θα περάσουν από σημεία μεγάλης φυσικής ομορφιάς σε αυτή την ιστορική περιοχή της Πελοπονήσου, τερματίζοντας στην Κεντρική Πλατεία της Ανδρίτσαινας.

Για την διαδρομή των 14km δύναται η δυνατότητα στους δρομείς να μεταφερθούν από την Ανδρίτσαινα στον Επικούριο Απόλλωνα με λεωφορεία της διοργάνωσης. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν περίπου στις 08:00 π.μ. από την Ανδρίτσαινα για τον Επικούριο Απόλλωνα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα