25/03/202416:02

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Η νεολαία εντυπωσίασε  στην εθνική επέτειο για την 25η Μαρτίου- Αποκορύφωνα των εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση και η λαμπαδηφορία στην Κρέστενα (photos)

Στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Η νεολαία εντυπωσίασε  στην εθνική μας επέτειο για την 25η Μαρτίου- Αποκορύφωνα των εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση και η λαμπαδηφορία στην Κρέστενα

Η νεολαία για μια ακόμα φορά «έκλεψε» τις εντυπώσεις στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση που έγινε ανήμερα της Εθνικής μας εορτής στην Κρέστενα, με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής, συλλόγων καθώς και τοπικών φορέων,

Αρχικά τελέστηκε  δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης  στον Ιερό Ναό  Αγίου Γεωργίου  Κρεστένων και μετά το πέρας τηςεκφωνήθηκε ο  πανηγυρικός της ημέρας από την μαθήτρια του   Γενικού Λυκείου  Κρεστένων  Μαρία – Ραφαηλία Κουτσοπούλου.

Αμέσως μετά η  παρέλαση έγινε παρουσία του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου, του βουλευτή Ηλείας κ. Μιχ. Κατρίνη, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Δήμητρας Ζαφειροπούλου, των αντιδημάρχων κ.κ. Αν. Καρνάρου, Αθανασίας Κουσκουρή και Παν. Βασιλόπουλου,  του Γ.Γ. του δήμου κ. Κώστα Πολυζωγόπουλου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και αρχών και πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Μετά το τέλος της παρέλασης εξάλλου ακολούθησαν παραδοσιακοί Εθνικοί  χοροί από μαθητές τω Σχολικών Μονάδων Δημοτικού,  Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Κρεστένων  στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους.

Τελετάρχης στις παραπάνω εκδηλώσεις ήταν ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλειος Τσάμης.

Με μεγάλη επιτυχία η 11η λαμπαδηφορία

Στο μεταξύ σημαντική επιτυχία παρουσίασε την Κυριακή 24 Μαρτίου το απόγευμα  η 11η λαμπαδηφορία που διοργανώθηκε από την Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων,  στο κέντρο της έδρας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων, αναφορά στο έθιμο της λαμπαδηφορίας και  παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία  Κρεστένων, παρουσία του δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου καθώς και άλλων τοπικών φορέων, αφήνοντας για μια ακόμα φορά άριστες εντυπώσεις   σε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση προς τιμήν των ηρώων του 1821.

Τιμητικές εκδηλώσεις για την Ελληνική Επανάσταση έγιναν και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και κατοίκων, που λάμπρυναν με την παρουσία τους την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα