17/05/202413:16

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Υποβολή προτάσεων για τη λήψη προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας- Ξεκινούν άμεσα οι επιτόπιες επισκέψεις στις Τ.Κ. με σκοπό τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών

Ξεκινούν άμεσα οι επιτόπιες επισκέψεις στις Τ.Κ. με σκοπό τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών

Η υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, με σκοπό τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο δημαρχείο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, υπό το Δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο.

Πρόκειται για συνολική χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. ευρώ που διατίθενται με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεοδ. Σκυλακάκη και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, με πρώτη προτεραιότητα στους δήμους στα όρια των οποίων περιλαμβάνονται ή γειτνιάζουν οι επικίνδυνες περιοχές του Π.Δ. 575/1-7-1980 «περί κηρύξεως ιδιαιτέρως εις πυρκαϊάς περιοχών δασών και δασικών εκτάσεων ως επικίνδυνων» (Α΄ 157). Ανάμεσα στους ΟΤΑ αυτούς βρίσκεται ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς και οι δήμοι στις περιοχές αρμοδιότητας των Δασικών Υπηρεσιών Αμαλιάδας, Πύργου και Ολυμπίας.

Κύριος στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στην αμφίδρομη και αποτελεσματική πυροπροστασία των οικισμών και των δασικών οικοσυστημάτων, στα οποία μέσω της δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης μέσου πλάτους 10 μέτρων, διασπάται η συνέχεια της δασικής βλάστησης. Από το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα προχωρήσει άμεσα η υποβολή προτάσεων με επιτόπιες επισκέψεις στις Τ.Κ. που απαιτούνται περιμετρικά μέτρα ζώνης πυροπροστασίας ,σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ολυμπίας, με σκοπό την έγκαιρη χρηματοδότηση από Πράσινο Ταμείο και την προστασία από πιθανές δασικές πυρκαγιές κατά τη θερινή περίοδο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα