26/04/202411:43

Δήμος Αρχ. Ολυμπίας – 2800 Χρόνια Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων: Οι μαθητές γράφουν για την ειρήνη- Λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα των παιδιών, με θέμα «Εκεχειρία – Φαντάσου την Ειρήνη»

Τα λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα των παιδιών, με θέμα «Εκεχειρία – Φαντάσου την Ειρήνη», συγκέντρωσε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στα πλαίσια του μαθητικού καλέσματος Έκφρασης και Δημιουργίας που είχε απευθύνει στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Β’ Δράση των βιωματικών επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 2800 χρόνων ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων και της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (16 Απριλίου), αφορούσε την συμμετοχή των σχολείων με σύνθεση ποιημάτων και σύντομων ιστοριών.

Σήμερα, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας παρουσιάζει 3 ποιήματα και 2 λογοτεχνικά κείμενα, στα οποία οι μαθητές αποτύπωσαν με το δικό τους ιδιαίτερο συγγραφικό ταλέντο, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την έννοια της Ειρήνης και της Εκεχειρίας. Οι δημιουργίες τους ψηφιοποιήθηκαν και αναρτώνται στο επετειακό site του Δήμου για τα 2800 χρόνια ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων: https://arxaiaolympia.gov.gr/2800-draseis/

Τα ποιήματα και τα λογοτεχνικά κείμενα ανήκουν στους:

1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΡΑΓΚΑΡΗ – ΠΟΙΗΣΗ Α΄ τάξη Γυμνάσιο Λεχαινών

olumpia eirini Paidia 1 1
olumpia eirini Paidia 1 2

2. ΜΑΡΙΕΥΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΟΙΗΣΗ 2ο ΕΠΑΛ Πύργου

olumpia eirini Paidia 2

3. ΟΜΑΔΙΚΟ – ΠΟΙΗΣΗ Β΄τάξη Γυμνάσιο Λεχαινών

olumpia eirini Paidia 1 3

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας (1)

olumpia eirini Paidia 4 1
olumpia eirini Paidia 4 2
olumpia eirini Paidia 4 3

5. ΦΩΤΗΣ ΚΑΓΙΑΣ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Α΄ τάξη Γυμνάσιο Λεχαινών (1)

olumpia eirini Paidia 5 1
olumpia eirini Paidia 5 2
olumpia eirini Paidia 5 3

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα