02/12/202015:55

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης σε υποψία κρούσματος Covid-19 – Απολύμανση στο Δημαρχείο που έμεινε σήμερα κλειστό

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης σε υποψία κρούσματος Covid-19

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Αρχαίας Ολυμπίας όταν διαπιστώθηκε ότι προμηθευτής του Δήμου, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη το Δημαρχείο, είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19.

Μόλις έγινε γνωστή η συγκεκριμένη πληροφορία, συνεδρίασε αμέσως η Επιτροπή αντιμετώπισης θεμάτων σχετικών με την εμφάνιση του Covid-19, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου. Η Επιτροπή, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου που θα εκπροσωπούνται στο εξής στο συγκεκριμένο όργανο, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:

  • Απολύμανση όλου του κτιρίου και σχολαστικός καθαρισμός όλων των χώρων
  • 24ωρη αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου.
  • Μέριμνα για πραγματοποίηση PCR και Rapid test για τον προμηθευτή.
  • Ενημέρωση των υπαλλήλων που χαρακτηρίζονται ως στενές επαφές του προμηθευτή για παραμονή κατ’ οίκον μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Το rapid test πάντως βγήκε αρνητικό, ωστόσο η Επιτροπή παρακολουθεί στενά το θέμα και, για την καλύτερη δυνατή διαχείρισή του,  βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα