12/04/202414:21

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: «ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΦΙΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΕΡΤΕΝ»- Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας στο ισόγειο του Δημαρχείου Ολυμπίας (Photos)

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΦΙΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΕΡΤΕΝ»: ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Μια μοναδική ευκαιρία να δουν μέσα από το φωτογραφικό υλικό του Αντώνη Νάτσιου όλη τη Σύγχρονη Ολυμπιακή Ιστορία, θα έχουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν από το Σάββατο 13 Απριλίου έως και την Τρίτη 16 Απριλίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Έκθεση φέρει τον τίτλο «ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΦΙΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΕΡΤΕΝ» και αποτελείται από 40 επιφάνειες διαστάσεων 1.20Χ1.50 η κάθε μία, οι οποίες τοποθετούνται σε τρίποδα-ξύλινα καβαλέτα. Κάθε επιφάνεια παρουσιάζει μία Ολυμπιάδα ή ένα ξεχωριστό Ολυμπιακό θέμα. Με μεστό, περιεκτικό και ουσιαστικό τρόπο, παρουσιάζεται η Σύγχρονη Ολυμπιακή Ιστορία, ούτως ώστε ο επισκέπτης της να μαθαίνει σύντομα, μεστά και σφαιρικά την Ολυμπιακή Ιστορία. Η κάθε επιφάνεια περιέχει επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό και σύντομα ιστορικά κείμενα.

Η έκθεση θα βρεθεί στην Ολυμπία από το Σάββατο 13-04-2024 έως και την Τρίτη 16-04-2024, την ημέρα δηλαδή της τελετής Αφής του Ολυμπιακού Φωτός. Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι 9:00-14:00 και 17:00-21:00. Ο χώρος που θα ανοίξει «τα φτερά της», θα είναι το περιστύλιο έμπροσθεν του δημαρχιακού μεγάρου.

Παράλληλα, σε χώρο πλησίον της έκθεσης, την Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται μουσικός με βιολοντσέλο, ο οποίος θα εκτελεί τον Ύμνο στον Απόλλωνα, τον Ύμνο στη Χαρά (από την 5η συμφωνία του Μπετόβεν), καθώς και άλλα επιλεγμένα μουσικά έργα. Σημειώνεται ότι ο Ύμνος στον Απόλλωνα, ανακαλύφθηκε το 1893 στους Δελφούς, από τη Γαλλική αρχαιολογική Σχολή και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έναρξη του Συνεδρίου του Κουμπερτέν στο Παρίσι στις 16-06-1894, σε μουσική Γκαμπριέλ Φωρέ. Αυτή η ιστορική λεπτομέρεια, καθώς και το γεγονός ότι το Ολυμπιακό Φως θα κατευθυνθεί προς το Παρίσι, την Πόλη του Φωτός, μας οδήγησε να επιλέξουμε την παρουσία του μουσικού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα