27/05/202412:34

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Εθελοντές ένωσαν δυνάμεις και μάζεψαν τα απορρίμματα στο Δάσος Φολόης

Μόλις 2 ώρες χρειάστηκαν για να μαζευτούν τα «πάνω – πάνω»! Παιχνίδια, μπουκάλια, φυσίγγια, πιάτα, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα και παπούτσια είναι λίγα αλλά ενδεικτικά από αυτά που μπορεί να δει κάποιος στο δρυοδάσος της Φολόης. Οι λόγοι που σκουπίδια βρίσκονται οπουδήποτε εκτός των κάδων είναι πολλοί και χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Αυτό που κρατάμε είναι η διάθεση για προσφορά και η αίσθηση της συλλογικής πράξης.

Σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Φολόης (Ο.Ε.Δ.Φ.), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λάλα ο «Άγιος Κωνσταντίνος» και τη στήριξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δασαρχείου Πύργου συλλέξαμε έναν σεβαστό όγκο απορριμμάτων, γεγονός που μας δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα, χαρά για το αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς, αλλά και στεναχώρια καθώς ένα μεγάλο «γιατί» παραμένει στο μυαλό μας για τους λόγους που συμπολίτες μας υποβαθμίζουν τον τόπο μας.

Αυτό που κρατάμε είναι η θέληση να συνεχίσουμε τις συγκεκριμένες δράσεις τόσο στο δάσος όσο και σε άλλα σημεία που πλήττουν το περιβάλλον! Την επόμενη φορά πιο δυνατοί με την βοήθεια περισσότερων φίλων!!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα