14/04/202413:50

Δήμος Aρχαίας Oλυμπίας: Kαι επίσημα επίτιμοι δημότες Ιωάννης Μελισσανίδης και Πύρρος Δήμας σε μια σεμνή αλλά συγκινησιακά φορτισμένη τελετή στο Δημαρχείο (Photos)

Με μια σεμνή αλλά συγκινησιακά φορτισμένη τελετή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/4), η ανακήρυξη των Ιωάννη Μελισσανίδη και Πύρρου Δήμα (που ήταν απών λόγω του ότι γέννησε η σύζυγός του) ως Επίτιμοι Δημότες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Η ανακήρυξη των χρυσών Ολυμπιονικών μας ως Επίτιμοι Δημότες Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί μια κορυφαία στιγμή για τον Νομό. Η γενέτειρα του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού τους τίμησε με τον τρόπο αυτό για την συμβολή τους στα κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα της χώρας μας, καθώς και για την διάδοση του ολυμπιακού ιδεώδους ως βασική αρχή Παιδείας που πηγάζει από τον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Αηδόνης, διάβασε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (υπ’ αρίθμ. 56/2024), για την Ανακήρυξη των Ολυμπιονικών ως Επίτιμοι Δημότες Αρχαίας Ολυμπίας και, στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, ανέφερε: «Στο πρόσωπο του Ιωάννη Μελισσανίδη τιμούμε την αξία του ολυμπισμού, την δύναμη της ελληνικής ψυχής και την προσφορά όλων των αθλητών στην χώρα μας. Είναι μεγάλη μας χαρά που από σήμερα ο χρυσός ολυμπιονίκης μας γίνεται και επίσημα Επίτιμος Δημότης της πόλης μας, μια στιγμή ορόσημο, γιατί ο Ιωάννης γίνεται πρότυπο των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς. Πρότυπο σκληρής δουλειάς, πίστης, δύναμης, προσφοράς, επιτυχίας!».

Ο κ. Ιωάννης Μελισσανίδης ανέβηκε στο βάθρο βαθιά συγκινημένος και ευχαρίστησε όλους τους πολίτες του Δήμου για την μεγάλη τιμή που του έκαναν να τον ανακηρύξουν Επίτιμο Δημότη Αρχαίας Ολυμπίας. «Ο τόπος που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο τόπος, από τον οποίο ξεκινά το Ολυμπιακό Φως το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας το μήνυμα της Ειρήνης, ο τόπος αυτός με τιμά σήμερα και για εμένα αυτή είναι η μεγαλύτερη διάκριση από όλες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παγκοσμιονίκης μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Μπράμος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, δήλωσε ότι «η στιγμή αυτή αποτελεί ορόσημο, όχι μόνο για την Ολυμπία αλλά και για όλη την Ηλεία. Τιμάμε τους δυο ολυμπιονίκες μας για το σπουδαίο έργο τους, όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι ο Πύρρος Δήμας, που δικαιολογημένα δεν κατάφερε να δώσει το παρόν στην εκδήλωση, γιατί η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, θα βρεθεί στην Αρχαία Ολυμπία, σε ειδική τελετή προς τιμήν του, για να παραλάβει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη.

Στην τελετή ανακήρυξης των Ολυμπιονικών μας ως Επίτιμοι Δημότες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, εκτός των προαναφερθέντων ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Γκούβας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Τάκης Παρασκευόπουλος, ο Δασάρχης Πύργου Δρ. Παναγιώτης Λάττας, ο Υποδιοικητής Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιάννης Πετρόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Δεββές.

Την επιτυχημένη τελετή ανακήρυξης συντόνισε η Δημοσιογράφος Νάνσυ Σπυροπούλου.

Ακολούθησε συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού στον αύλειο χώρο του Παλιού Δημαρχείου, την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, καθώς και αντιπροσωπείες αδελφοποιημένων πόλεων που χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τις εξαιρετικές μουσικές ερμηνείες των μαθητών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα