25/02/202116:32

Δήμος Ήλιδας: Δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι rapid test covid19 για τους κατοίκους Εφύρας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ- Βρέθηκε 1 θετικό σε 104 δείγματα και θα επανεξεταστεί (photos)

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους για τους κατοίκους Εφύρας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

 

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊου SARS-CoV-2 ,  o Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, προχώρησε το πρωί της Πέμπτης σε δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους για τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Εφύρας της Δ.Ε. Πηνείας και των γύρω περιοχών.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο της Πηνείας και εκατοντάδες κάτοικοι προσήλθαν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο έχει γίνει διασπορά του ιού στην περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, είχαν υποβληθεί σε τεστ 104 άτομα εκ των οποίων το ένα ήταν θετικό και χρήζει περαιτέρω εξετάσεων.

Στο τεστ υποβλήθηκε και ο αναπληρωτής Δημάρχου και αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε την Εφύρα.

Στις δηλώσεις του ανέφερε : «Είναι χρέος του Δήμου Ήλιδας να προβαίνει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν την προστασία της υγείας των κατοίκων. Στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης, σήμερα Πέμπτη και μετά από συνεννόηση που είχαμε με τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο προχώρησε σε διαγνωστικούς ελέγχους στους κατοίκους της Εφύρας και των γύρω περιοχών. Οι δράσεις σας δεν σταματούν εδώ αφού πάντα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα προχωρούμε σε τεστ σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου μας».

Οφείλω, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος : «να ευχαριστήσω τόσους τους ανθρώπους του κλιμακίου όσο και τους κατοίκους που έσπευσαν για τα τέστ. Να πω απλά πως ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι θα πρέπει να ακολουθούμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε το δυνατό συντομότερο να βγούμε από το «τούνελ» στο οποίο έχουμε βρεθεί τον τελευταίο χρόνο»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα