05/05/202314:38

Δήμος Ηλιδας: Δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αμαλιάδα για την υλοποίηση των αιτημάτων που του έθεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης (photos)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
Δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
από την Αμαλιάδα!

-Είσοδος Αμαλιάδας από την ‘Ολυμπία Οδό’!
-Σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου από 14 Μαΐου!
-Εξετάζεται η λειτουργία της Γεωργικής Σχολής!
-Θετική ανταπόκριση για το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας!

Δεσμεύσεις απέσπασε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Αμαλιάδα, τόσο από το βήμα που μίλησε ο πρωθυπουργός όσο και κατά την κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχαν οι δυο τους.


Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία και κατά την επίσκεψή που πραγματοποίησε στην Αμαλιάδα, μιλώντας στους πολίτες δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των αιτημάτων που του είχε κοινοποιήσει με σχετικό υπόμνημα ο κ. Λυμπέρης, αναφορικά με το νέο αυτοκινητόδρομο ‘Πατρών-Πύργου’, την λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, την Γεωργική Σχολή αλλά και το Δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας.

Είσοδος και πρόσβαση
Πιο συγκεκριμένα, στην ειδική αναφορά που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, δεσμεύτηκε ότι η Αμαλιάδα θα έχει την δική της σύγχρονη είσοδο από τον κόμβο της ‘Ολυμπίας Οδού’ και θα υπάρξει και πρόσβαση στον οικισμό ‘Τσαφλέϊκα’, θέματα τα οποία όπως είπε εξετάζονται με την ανάδοχο εταιρεία που εκτελεί το έργο, στο πλαίσιο που έχουν τεθεί από τον Δήμαρχο Ήλιδας.


‘Δεν κλείνει το Νοσοκομείο’

Η δεύτερη δέσμευση αφορούσε στην λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ξεκάθαρα ότι: «Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα μικρό Νοσοκομείο», χαρακτήρισε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας «κόσμημα» το οποίο θα λειτουργεί παρέχοντας τις υπηρεσίες του στους πολίτες και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ προανήγγειλε προσλήψεις στον χώρο της υγείας.


Θετικά βλέπει την λειτουργία της Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα, θέμα το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ενώ σε ότι αφορά το Δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας και την παραχώρησή του στον Δήμο Ήλιδας, δεσμεύτηκε στον κ. Λυμπέρη και ζήτησε την άμεση αποστολή του σχετικού φακέλου στο γραφείο του για να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες.


Ο Δήμαρχος Ήλιδας ήταν αυτός που υποδέχτηκε τον κ. Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην Αμαλιάδα και στον σύντομο χαιρετισμό του πριν τον καλέσει στο βήμα, εκτός από τα ανωτέρω αιτήματα που έθεσε γνωστοποίησε ότι από τις 14 Μαΐου ξεκινά την λειτουργία της η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Λίγο νωρίτερα είχε συζητήσει εκτενώς για το θέμα και με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, οριστικοποιώντας τις τελευταίες λεπτομέρειες.


Να σημειωθεί ότι τον κ. Λυμπέρη προσέγγισαν αρκετοί πολίτες και τον συνεχάρησαν για τις διεκδικήσεις και τις δεσμεύσεις που απέσπασε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα