23/12/202017:37

Δήμος Ήλιδας: Δηλώσεις Α. Φουντά για τους βανδαλισμούς στις παιδικές χαρές

Δήμος Ήλιδας

Δηλώσεις Α. Φουντά για τους βανδαλισμούς στις παιδικές χαρές

Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας κ. Θανάσης Φουντάς, μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμού που καταγράφηκαν στις παιδικές χαρές της Αμαλιάδας. Παράλληλα οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας, προχώρησαν στην «τακτοποίηση» της μελέτης ύψους 74 χιλιάδων ευρώ και στις 22 Δεκεμβρίου προχώρησαν στη δημοπράτησή της και με την υλοποίησή της οι 12 παιδικές χαρές θα λάβουν το πιστοποιητικό καταλληλότητας. Η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί συνέχεια αυτής που είχε υλοποιήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και περιλάμβανε την προμήθεια οργάνων.

Όπως δήλωσε ο κ. Θ. Φουντάς, το πρόβλημα των βανδαλισμών δεν είναι σημερινό, αφού στην Αμαλιάδα, έχουν ήδη καταγραφεί περιπτώσεις στην παιδική χαρά του Ανεμόμυλου και αλλού ενώ πρόσφατα άγνωστοι διέλυσαν και τον εορταστικό φωτισμό. Ήδη ο κ. Φουντάς έχει καταθέσει στην Αστυνομία και αναμένονται εξελίξεις.

 

«Προχωράμε το σχεδιασμό μας»

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας κ Αθανάσιος Φουντάς «η υπηρεσία μας συνέταξε μελέτη που αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση παιδικών χαρών στο Δήμο Ήλιδας προϋπολογισμού 74.400 χιλιάδων ευρώ και το περιεχόμενό της αποτελεί εναρμόνιση με τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπ.ΕΣ. και είναι απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να δοθεί η καταλληλότητα στις 12 παιδικές χαρές του Δήμου Ήλιδας. Η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί συνέχεια της αρχικής που είχε υλοποιηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και περιλάμβανε προμήθεια οργάνων. Η παραπάνω μελέτη δημοπρατήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου και σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον προμηθευτή ώστε να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις». Σε ότι αφορά το τελευταίο περιστατικό βανδαλισμού στην παιδική χαρά δίπλα στο αθλητικό κέντρο Αμαλιάδας, ο κ. Φουντάς είπε : «να αναφέρω πως ο Δήμος Ήλιδας, έχει τοποθετήσει απαγορευτικές πινακίδες για τη μη χρήση των παιδικών χαρών ύστερα από απόφασης του ΔΣ. Προσωπικά υπέβαλα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση φθορών και βανδαλισμών.Όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι κατέληξε ο αντιδήμαρχος : Οι βανδαλισμοί είτε στον Ανεμόμυλο είτε, στο Αθλητικό Κέντρο ή ακόμα και το ξήλωμα του εορταστικού διακόσμου, έγιναν από ανθρώπους. Δεν διαλύθηκε τίποτα από μόνο του. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι  μας να προσέχουμε τον τόπο που ζούμε και να σεβόμαστε τη δημοτική περιουσία.”

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα