03/08/202120:54

Δήμος Ήλιδας: Η καρδιά της Ομογένειας κτυπά την Τετάρτη 4 Αυγούστου στην Αμαλιάδα- Πραγματοποιείται το «5ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» στην Οικία Τατάνη

Δήμος Ήλιδας: Η καρδιά της Ομογένειας κτυπά την Τετάρτη 4 Αυγούστου στην Αμαλιάδα

Πραγματοποιείται το «5ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» στην Οικία Τατάνη

Την Τετάρτη το βράδυ η καρδιά της Ελληνικής Ομογένειας κτυπά στην Οικία Τατάνη, στο σπίτι του ιδρυτή της εφημερίδας του Εθνικού Κήρυκα.  Το 5ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών το βράδυ της Τετάρτης 4 Αυγούστου και ώρα 9.15μ.μ., περιλαμβάνει τη βράβευση δύο πολύ σημαντικών ανθρώπων που έχουν σημαντική συμβολή στη προώθηση και προβολή θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική Ομογένεια. Πρόκειται για τον κ.  Βασίλη Καυκά και τον  κ . Γιάννη Τζουανόπουλο, που ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή και συμβολή στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Ομογένειας. Ο κ. Βασίλης Καυκάς από τη Βοστώνη, με καταγωγή από το Σιμόπουλο,  είναι πρόεδρος  του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικά μέλη της ελληνικής ομογένειας σε Αμερική και Καναδά και μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδά. Γεννήθηκε στο Σιμόπουλο  και είναι ο μικρότερος από τα 4 αδέλφια του.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα, Ηθοποιός, Στιχουργός, Παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών στην ΕΡΤ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού και Διοργανωτής μεγάλων εκδηλώσεων στο Ηρώδειο και σε άλλους σημαντικούς χώρους με κορυφαία ονόματα. Γεννήθηκε στα Μακρίσια της Ολυμπίας και έχει μεγάλη προσφορά στο Ραδιόφωνο και τον Πολιτισμό μέσα από την εκπομπή του “Ζωντανή Γραμμή με τους Έλληνες του Κόσμου”. Η εκπομπή αυτή μετράει 30 ολόκληρα χρόνια και μεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας και το Δεύτερο Πρόγραμμα. Είναι δε η μακροβιότερη του ραδιοφώνου και αποτελεί τον προπομπό της εκδήλωσης «Όταν Γιορτάζουν Οι Θεοί», που σμίγει άλλα τόσα χρόνια την Πατρίδα με τους Έλληνες της διασποράς μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Ζωντανές συνδέσεις με σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ομογένειας.

Με τη χρήση της τεχνολογίας θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ομογένειας στο εξωτερικό, όπου αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση  ο Πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος που το 2019 είχε διοριστεί Γενικός Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Η καταγωγή του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου είναι από το Λαντζόι και είναι γνωστός στους κύκλους της Ομογένειας και ως Father Άλεξ . Θεωρείται εμβληματική μορφή τόσο στους Έλληνες ομογενείς όσο και γενικότερα για το ορθόδοξο ποίμνιο των ΗΠΑ  και έχει ιδιαίτερα μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και διαθέτει ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με πολιτικούς, διπλωμάτες και οικονομικούς παράγοντες της Ομογένειας.

 

 

Η δεύτερη σύνδεση θα είναι με τον Δήμαρχο του  Tarpon Springs κ. Κρις Αλαχούζο, που πρόσφατα εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, η αδελφοποίηση με τον Δήμο Ήλιδας και στις 28-30 Σεπτεμβρίου  θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης στην Αμαλιάδα, Το Tarpon Springs είναι μία παραθαλάσσια πόλη των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται στην κομητεία Pinellas της Φλόριντα και είναι γνωστό από την σημαντική παρουσία Ελληνοαμερικανών, η οποία είναι πιο έντονη από οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ. Ο νυν Δήμαρχος του Tarpon Springs είναι ο κ. Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος, ο οποίος γεννήθηκε  στην Κάλυμνο και μετανάστευσε μαζί με τον πατέρα του στις ΗΠΑ όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Συνδέσεις επίσης  θα πραγματοποιηθούν και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο κ. Αντώνη Αρτεμάκη και με τον Γραμματέας της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής Καναδά κ. Δημήτρη Κωστόπουλο, όπου και οι δύο για πολλά χρόνια προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στα θέματα των απόδημων Ελλήνων στην Αμερική και το Καναδά.

Η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Τζουανόπουλος με τραγούδια της ελληνικής διασποράς και θα είναι με τον Γιώργο Αδαμόπουλο, ο ταλαντούχος τραγουδιστής που αποκαλείται η φωνή της Ηλείας και στο μπουζούκι ο Γιάννης Σταματογιάννης, ένας νέος σολίστ με ήδη μεγάλες συνεργασίες όπως με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Μανώλη Καραντίνη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα