29/04/202414:34

Δήμος Ήλιδας: Καθήκοντα άμισθου συμβούλου του Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ανέλαβε ο γνωστός λαογράφος και συγγραφέας Ηλίας Τουτούνης

Καθήκοντα άμισθου συμβούλου του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ανέλαβε ο γνωστός λαογράφος και συγγραφέας κ. Ηλίας Τουτούνης. Ειδικότερα, ο κύριος Τουτούνης συναντήθηκε με τον Δήμαρχος Ήλιδας στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Σοχιάς στην Αμαλιάδα, όπου ο κύριος Χριστοδουλόπουλος του ανέθεσε καθήκοντα για τους εξής τομείς:

 Υποστήριξη, προώθηση και ανάπτυξη της λαϊκής παράδοσης και της λαογραφίας στον Δήμο Ήλιδας.
 Υποστήριξη στον εμπλουτισμό των λαογραφικών μουσείων που διαθέτει ο Δήμος Ήλιδας.
 Συμμετοχή, προώθηση και υποστήριξη σε δράσεις και διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας που, αφορούν στη αναβάθμιση του ρόλου της λαϊκής παράδοσης και της ιστορίας του τόπου.
 Προώθηση και συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας σε λαογραφικά γεγονότα με πανελλήνια, πανευρωπαϊκή και παγκόσμια προβολή.

Ο κύριος Τουτούνης είχε ακριβώς τα ίδια καθήκοντα στον δήμο Ήλιδας, κατά την περίοδο 2017 – 2019, με πολλές συμμετοχές του δήμου σε λαογραφικά γεγονότα και εκδηλώσεις. Κύριος σκοπός του νέους συμβούλου είναι η δημιουργία εντός του Δήμου Ήλιδας, ενός μεγάλου λαογραφικού μουσείου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται εκθέματα που διαθέτει ήδη ο δήμος, αλλά σήμερα βρίσκονται και σε ιδιωτικές συλλογές.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα