12/04/202414:08

Δήμος Ήλιδας: Μια ακόμα παράλληλη εκδήλωση από το Δήμο, με αφορμή την Τελετή Υποδοχής της Λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών Αγώνων ΠΑΡΙΣΙ 2024

Μία ακόμα παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο της Τελετής Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ήλιδας την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30, στο Πολυχώρο Πολιτισμού, υπό τον τίτλο: «Ήλιδα, η Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και της Εκεχειρίας – Από το Χθες στο Σήμερα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη. Η έναρξη θα γίνει στην Δημοτική Πινακοθήκη στις 18:30, όπου θα ανοίξει τις πύλες της Εικαστική Έκθεση με τίτλο: «Η Αρχαία Ήλιδα μέσα από τα μάτια των Παιδιών».

Στη συνέχεια και ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει θεματική ημερίδα, με κεντρικό ομιλητή – σε μία διαδραστικού χαρακτήρα αφήγηση-  τον Διδάκτορα Πολιτικής Φιλοσοφίας – πρώην λέκτορα του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου κ. Παναγιώτη Ζεύλα.

Στην ημερίδα συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Φιλιπποπούλου Δ., Βαρούχας Γ., Ανδρικόπουλος Γ. με την ομάδα του, καθώς και μαθητές σχολείων της Αμαλιάδας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την βράβευση του Ερευνητή της Αρχαίας Ήλιδας και συγγραφέα κ. Θεόδωρου Ανδρουτσόπουλου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα