03/06/202418:28

Δήμος Ηλιδας: Ο νεότερος υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Καρχιμάκης επισκέφτηκε το Δήμαρχο Χρ. Χριστοδουλόπουλο

Επίσκεψη από το νεότερο υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λευτέρη Καρχιμάκη δέχτηκε στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, ο Δήμαρχος Ήλιδας Κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος και τα μέλη της Δημοτικής του αρχής που συμμετείχαν στη συνάντηση, ενημέρωσαν διεξοδικά τον κύριο Καρχιμάκη για τα όλα τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και γενικότερα ο Νομός Ηλείας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας τόνισε την παντελή απουσία χρηματοδοτήσεων, την ώρα που οι αρμοδιότητες στους Δήμους αυξάνονται χωρίς όμως αυτές να συνοδεύονται από τα ανάλογα κονδύλια, με αποτέλεσμα η τοπική αυτοδιοίκηση να κινδυνεύει με οικονομικό μαρασμό.

Ειδικότερα για τον Δήμο Ήλιδας, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στα έργα υποδομής τα οποία βρίσκονται στις καλένδες, αφού οι χρηματοδοτήσεις είναι ανύπαρκτες. Έργα ζωτικής σημασίας όπως η σύνδεση της Αμαλιάδας με τον υπό κατασκευή οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος και η ανακατασκευή του Λαζαράκειου Δημαρχιακού Μεγάρου παραμένουν βαλτωμένα ελλείψει πόρων.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας στηλίτευσε, την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά και του Πρωτοδικείου, που έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να στερούνται πολύτιμες υπηρεσίες, δυσκολεύοντας την καθημερινότητά τους.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση του Δημάρχου και τόνισε ότι κλειδί για την ανάπτυξη των Δήμων είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα πρέπει να κατανείμει τους πόρους στοχευμένα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της, τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας ούτως ώστε η ανάπτυξη να είναι ισόρροπη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα