01/06/202313:36

Δήμος Ηλιδας: Παραχώρηση από την ΕΤΑΔ του Κάμπινγκ Κουρούτας στο Δήμο- Γ. Λυμπέρης: Η Κουρούτα μετατρέπεται σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
Η Κουρούτα μετατρέπεται σε
ελκυστικό τουριστικό προορισμό

-Γιάννης Λυμπέρης: “Είμαστε εδώ και για το αύριο και για το μεθαύριο, δεν εγκαταλείπουμε τους στόχους”

Βήμα- βήμα γίνονται οι ενέργειες από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη για την μακροχρόνια παραχώρηση του Δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας στον Δήμο. Ήδη, η απόφαση παραχώρησης από την ΕΤΑΔ Α.Ε. για τη φετινή θερινή σεζόν στον δήμο αποτελεί σημαντική εξέλιξη, απόρροια των μεθοδικών, επίμονων και στοχευμένων ενεργειών που έγιναν το τελευταίο διάστημα.

Θετική εξέλιξη για την οποία είχε εμφανιστεί βέβαιος εξαρχής ο κ. Λυμπέρης, αυτό άλλωστε ανέφερε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, γι’ αυτό και εγκαίρως προχώρησε το έργο διαμόρφωσης του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο κάμπινγκ αλλά και των παρακείμενων οδών, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των λουομένων.

Με πρόγραμμα και επιμονή
Αναφορικά με το κάμπινγκ, οι επαφές του κ. Λυμπέρη στην ΕΤΑΔ απέδωσαν καρπούς, σε συνέχεια της παρέμβασης που είχε κάνει απευθείας στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του ως πρωθυπουργός στην Αμαλιάδα. Η πρόσφατη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, πέραν της παραχώρησης του κάμπινγκ για φέτος στον Δήμο Ήλιδας, έβαλε τις βάσεις και για την περαιτέρω παραχώρησή του, που είναι και ο στόχος και αποτελεί την βασική διεκδίκηση για τον δήμο.

«Δεν είναι λίγο αυτό που πετύχαμε, θα καθαρίσουμε, θα ευπρεπίσουμε και θα λειτουργήσουμε τον χώρο και είμαστε εδώ και για το αύριο και το μεθαύριο. Εγώ παλεύω τον κάθε στόχο μέχρι να τον πετύχω και δεν εγκαταλείπω, είμαι πολύ επίμονος. Στόχος μας είναι να λειτουργήσει το κάμπινγκ ως δημοτικό. Προχωράμε για να δώσουμε φέτος μία άλλη Κουρούτα στους δημότες και τους επισκέπτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης, σε συνδυασμό και με τις γενικότερες παρεμβάσεις που γίνονται στην περιοχή της Κουρούτας στο πλαίσιο του έργου: «Αντιρρύπανση και παράκτια προστασία από τα απόβλητα των αποστραγγιστικών τάφρων και των χειμάρρων του οικισμού Κουρούτας του δήμου Ήλιδας και διαμόρφωση επί οδών ήπιας κυκλοφορίας».

Υποδομές, έργο αποχέτευσης, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή πεζοδρομίων, φωτισμός, είναι παρεμβάσεις υπό εξέλιξη τα οποία αλλάζουν την όψη της Κουρούτας και την καθιστούν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα