09/05/202419:18

Δήμος Ήλιδας: Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για τη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις»

Στην έκδοση ψηφίσματος για την υποστήριξη της συνέχισης λειτουργίας τού Κέντρου Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις», προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, κατόπιν εισήγησης της προέδρου Θεώνης Γεωργοπούλου.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα αναφέρει τα εξής αιτήματα:

– Τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, και ειδικότερα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ηλείας «Παρεμβάσεις» με πάγια, σταθερή, κρατική χρηματοδότηση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
– Να παραμείνουν τα Κέντρα Πρόληψης εγκεκριμένοι φορείς πρόληψης, διατηρώντας την ταυτότητα, την ψυχοκοινωνική φιλοσοφία και το περιεχόμενο της πρόληψης.
– Να ενισχυθούν περαιτέρω με την απαιτούμενη στελέχωση των κενών θέσεων προσωπικού.
– Να μην καταργηθεί το άρθρο 60 του ν. 4139 του 2013 και το άρθρο 61 του 3459 του 2006, τα οποία καταργούνται στο άρθρο 46 του υπάρχοντος προσχεδίου νόμου.

Νωρίτερα η κ. Γεωργοπούλου, έθεσε υπόψη των συμβούλων, έγγραφο του Κέντρου Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις», που αφορούσε στην ενημέρωση για το έργο του Κέντρου, αλλά και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για διακοπή της λειτουργίας του από το νέο σχέδιο νόμου.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει: «Όπως αναφέρεται στην απόφαση, με το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», απειλείται η λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης στη χώρα μας και συγκεκριμένα η λειτουργία τού Κέντρου Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις», καθώς δεν διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας τους ως εγκεκριμένων φορέων υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης, με πάγια και τακτική χρηματοδότησή τους, και σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, όπως ισχύει έως σήμερα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις», λειτουργεί από το 1998 με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, έχει επιτελέσει ένα σημαντικό έργο στην πρόληψη και στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας με προγράμματα για την οικογένεια, το σχολείο, την ευρύτερη κοινότητα, σε όλους τους δήμους και καλύπτει ανάγκες ψυχοκοινωνικής υγείας, σε έναν νομό όπου απουσιάζουν δομές ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης του πληθυσμού».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα