02/06/202312:35

Δήμος Ηλιδας: Προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς- Συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ
Προληπτική απομάκρυνση πολιτών
σε περίπτωση πυρκαγιάς

Την πρώτη της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, πραγματοποίησε η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί και έχει ως αντικείμενο την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών του δήμου σε περίπτωση εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς.
Η Επιτροπή συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προληπτικής προστασίας κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ που έχει εκδοθεί για την φετινή χρονιά, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένο πλάνο ενεργειών σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά και κινδυνεύσουν πολίτες, οπότε και η απομάκρυνσή τους από χωριά και οικισμούς κριθεί απαραίτητη.

Σημεία συγκέντρωσης
Ήδη, από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων έχουν οριστεί συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης των πολιτών και όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι πρόεδροι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Επιτροπή και την Πολιτική Προστασία και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα αποφασίζεται ο τρόπος απομάκρυνσης των πολιτών ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν κατά περίπτωση.

Η Επιτροπή ουσιαστικά συντάσσει το ειδικό σχέδιο απομάκρυνσης πολιτών και θα είναι ενεργή καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ θα συνεδριάζει όποτε κρίνεται αναγκαίο για την επικαιροποίηση στοιχείων ή την λήψη νέων αποφάσεων.

Στην πρώτη συνεδρίαση, εκτός από τον Δήμαρχο, συμμετείχαν ως μέλη της Επιτροπής ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πολιτικής προστασίας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, η διοικητής του Α.Τ. Αμαλιάδας κα Διονυσία Κιαόγλου, ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Κώστας Χριπάτσιος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης κ. Γιώργος Μουρούτης και υπάλληλοι του δήμου Ήλιδας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα