24/11/202116:06

Δήμος Πηνειού: 6 Δεκεμβρίου: Εορτή Αγ. Νικολάου και επέτειος μνήμης νικηφόρων Ναυμαχιών 1912-1913

Ο Δήμος Πηνειού τιμά τις λαμπρές και ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας και συνεορτάζει με το παράρτημα ΕΑΑΝ Ηλείας τον προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και τις νικηφόρες Ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν. ο Αντιπρόεδρος Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Αναστάσιος Αράπογλου Π.Ν. και τα Μέλη του Δ.Σ. Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Άγγελος Μυλωνάς Π.Ν. και Ανθυποπλοίαρχος (Ε) ε.α. Βλάσης Μπεντεβής Π.Ν. επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο και αποφάσισαν να τιμήσουν από κοινού τον Προστάτη των Ναυτικών Άγιο Νικόλαο την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Γαστούνη.
Παράλληλα θα τιμηθούν και οι Νικηφόρες Ναυμαχίες των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913 με ανάγνωση του πανηγυρικού της ημέρας εντός του Ιερού Ναού. Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: “Υποδέχθηκα με μεγάλη χαρά τους φίλους εκπροσώπους του παραρτήματος Ηλείας της ΕΑΑΝ και αποφασίσαμε να συνεορτάσουμε στις 6 Δεκεμβρίου την μνήμη του προστάτη των Ναυτικών, του “Θαλασσάρχη” Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό ναό της Γαστούνης καθώς και τις νικηφόρες ναυμαχίες Έλλης και Λήμνου το 1912 και 1913.
Το νόημα και οι επιπτώσεις των δύο αυτών ναυμαχιών είναι επίκαιρο όσο ποτέ, αφού ό,τι έγινε τότε καθόρισε την σημερινή μορφή της χώρας μας και επανέφερε το Αιγαίο στην αγκαλιά της Ελλάδας. Με ιδιαίτερο σεβασμό, τιμούμε τις λαμπρές και ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα