11/08/202013:18

Δήμος Πηνειού- Ανδρέας Μαρίνος: «Ανοίγουμε τον δρόμο στη νεολαία» με τη δημιουργία Τοπικού συμβουλίου Νέων στο δήμο

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΝΕΙΟΥ

-Μήνυμα δημάρχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, δήλωσε:

«Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι οι νέοι και οι νέες, το ελπιδοφόρο και δυναμικό κομμάτι του τόπου μας, διαδραματίζουν ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο στον ανασχηματισμό της κοινωνίας μας, προεκλογική μου δέσμευση ήταν να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς τους, να αναδείξουμε τις δυνατότητές τους έτσι ώστε η Νέα Γενιά να έχει ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή στα κοινά.

Ως δημοτική αρχή κάνουμε πράξη το «τόπο στα νιάτα» με την ίδρυση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, της αυτόνομης δομής ενεργής συμμετοχής και έκφρασης της νεολαίας.

Ανοίγουμε το δρόμο στη νεολαία του Δήμου Πηνειού ώστε να αναπτύξει πρωτοβουλίες, να εκφράσει τις απόψεις της και τις αγωνίες της και συνδιαμορφώνουμε την τοπική στρατηγική για τη νέα γενιά μέσα από την συλλογικότητα και την υπευθυνότητα.

Είναι ήδη έτοιμο το Μητρώο Εγγραφών των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Νέων και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο χρόνος έναρξης εγγραφής.

Δίνουμε λοιπόν τη σκυτάλη της συναπόφασης  σε νέες και νέους από 15 έως 30 ετών, να γίνουν ενεργοί πολίτες, να σχεδιάσουν δράσεις σε τομείς  της απασχόλησης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης και του ελεύθερου χρόνου.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων θα αποτελέσει κύτταρο δημοκρατίας για την τοπική μας κοινωνία και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη αξιών, δημιουργώντας ένα ισχυρό και υγιές μέτωπο».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα