11/07/202418:10

Δήμος Πηνειού: Ανοίγει η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ του Δήμου στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων- Έναρξη με την Ανδρομάχη του Ευριπίδη- Δωρεάν είσοδος για το κοινό

– Έναρξη με την Ανδρομάχη του ΕυριπίδηΔωρεάν είσοδος για το κοινό

Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» ανοίγει η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουλίου. Το αντιπολεμικό αριστούργημα της αρχαίας δραματουργίας, έμπλεο συμβολισμών και διαχρονικών μηνυμάτων, παρουσιάζεται από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» με την είσοδο να είναι δωρεάν για το κοινό.

Σύμφωνα με το σημείωμα της «Αιχμής» η Ανδρομάχη είναι ένα κατά βάση αντιπολεμικό έργο. Μέσα από τα δεινά που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ηρωίδα διαφαίνονται οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου: ο χαμός των αγαπημένων προσώπων, ο ξεριζωμός, η σκλαβιά και η αλαζονεία των νικητών. Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης, η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της Ανδρομάχης, η πορεία της και η συντροφικότητά της. Η ηρωίδα γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία, γι’ αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά.

Το έργο έχει αποδοθεί στα νέα ελληνικά από τον Κώστα Πολιτόπουλο και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαϊδη. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Αγγελάκης ενώ τα κουστούμια η Όλγα Σχοινά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο (Ανδρομάχη) βρίσκεται η Φωτεινή Φιλοσόφου ενώ στους υπόλοιπους ρόλους οι Γιάννης Νικολαϊδης, Ισίδωρος Σταμούλης, Γωγώ Φάκου-Θεοδωράκη και Γιάννης Τσιώμου.

«Προσκαλούμε τους φίλους της Τέχνης και του Πολιτισμού»

«Το 12ο Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού ανοίγει την αυλαία του με ένα αντιπολεμικό αριστούργημα που θίγει επιδέξια τα δεινά που επιφέρει ο πόλεμος. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο έργο που πραγματεύεται διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν έως και σήμερα τις ανθρώπινες κοινωνίες» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αναφορικά με την παράσταση που σηματοδοτεί την έναρξη του φετινού φεστιβάλ. «Προσκαλούμε τους φίλους της Τέχνης και του Πολιτισμού της Ηλείας να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που γίνεται το φετινό καλοκαίρι και αποτελεί μία ακόμη ψηφίδα στο πολύχρωμο πολιτιστικό ψηφιδωτό που δημιουργούμε στον Δήμο Πηνειού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός. Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ένταξη της συγκεκριμένης παράστασης στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα