08/07/202416:18

Δήμος Πηνειού: Αντίστροφη μέτρηση για το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού -Η καρδιά της Τέχνης και του Πολιτισμού «χτυπά» στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης»- Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα (Photos)

Η καρδιά της Τέχνης και του Πολιτισμού «χτυπά» στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης»

Αντίστροφη μέτρηση για το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού

Επανακαθορίζεται η πορεία της διοργάνωσης
Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού. Με παραστάσεις και εκδηλώσεις προσεκτικά επιλεγμένες ώστε να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό φίλο της Τέχνης και του Πολιτισμού, η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να επανακαθορίσει δυναμικά την πορεία του φεστιβάλ και να συμβάλλει γόνιμα στη δημιουργία ενός πολύχρωμου πολιτιστικού ψηφιδωτού στον Δήμο Πηνειού.

Η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού πρόκειται να ανοίξει στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» τη Δευτέρα 15 Ιουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας, παιδικές παραστάσεις, βραδιά σάτιρας –standUpcomedy-, θέατρο σκιών, μουσικοχορευτικό «οδοιπορικό» στη Μικρά Ασία καθώς και εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Με αφετηρία την ποιότητα και στόχο την ανάδειξη της πολυσυλλεκτικής ταυτότητας του θεσμού, το πλουραλιστικό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ «αγκαλιάζει» την Τέχνη πολυδιάστατα ενώ συνεισφέρει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της Ηλείας.

«Δημιουργούμε ένα πολύχρωμο πολιτιστικό ψηφιδωτό»

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός πλαισιωμένος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Βάντα Κοντούλη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης υπογραμμίστηκε η πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για επένδυση στον Πολιτισμό ως μέσο εξωστρέφειας και ανάπτυξης.

«Το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού αποτελεί έναν θεσμό που τείνει να ταυτιστεί με την πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου μας ενώ συνιστά σημείο αναφοράς στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις την Ηλείας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος Πηνειού και συμπλήρωσε επιπλέον ότι «η φετινή διοργάνωση φιλοδοξούμε να αποτελέσει εφαλτήριο για τον δυναμικό επανακαθορισμό της πορείας του φεστιβάλ στο παρόν και το μέλλον». Παράλληλα ο κ. Καστρινός επεσήμανε ότι το 2024 ο Δήμος Πηνειού εισήλθε σε μία νέα εποχή εξωστρέφειας επενδύοντας συνειδητά στον Πολιτισμό. «Στον Πολιτισμό που, με αφετηρία και προορισμό τον άνθρωπο, σφυρηλατεί την ταυτότητά μας, σηματοδοτεί την πορεία μας και καθορίζει το πολυδιάστατο αποτύπωμά μας στον χώρο και τον χρόνο. Δημιουργούμε έτσι στον Δήμο Πηνειού ένα πολύχρωμο πολιτιστικό ψηφιδωτό, μια διαρκή ‘Άνοιξη Πολιτισμού’ που σφύζει σε δρόμους, πλατείες, γειτονιές, σχολεία και θέατρα. Σας προσκαλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι μας στην πολιτιστική και πολιτισμική αναγέννηση του τόπου μας».

Ο Δήμαρχος Πηνειού επεσήμανε ακόμη ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή –κατά τη διάρκεια προηγούμενης θητείας της- ίδρυσε το Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού ενώ ήταν αυτή που κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση -400.000€- για την ανακαίνιση και αναβάθμιση του Ανοικτού Θεάτρου Καβασίλων ‘Χρήστος Μάλλιαρης’. «Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση των πολιτιστικών δρωμένων του δήμου μας στο επίπεδο που έχουμε οραματιστεί» σημείωσε ο κ. Καστρινός και συνέχισε «δεν μεμφόμαστε κανέναν· δεν μπαίνουμε σε διαδικασία ανταγωνισμού. Προχωράμε με προσήλωση στην πραγμάτωση του οράματός μας».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Βάντα Κοντούλη στάθηκε ιδιαίτερα στο πλουραλισμό του προγράμματος σημειώνοντας ότι «με εκδηλώσεις και παραστάσεις που συνδυάζουν τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής και του χορού, το 12ο Δήμου Πηνειού θα μας συντροφεύσει ιδανικά το φετινό καλοκαίρι. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από μεστότητα περιεχομένου καθώς έχει δοθεί προτεραιότητα στον προγραμματισμό καλλιτεχνικών δρώμενων που θα ‘ταξιδέψουν’ ευχάριστα, θα ψυχαγωγήσουν και θα διαπαιδαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους».

Η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να επανακαθορίσει δυναμικά την πορεία του φεστιβάλ και να συμβάλλει γόνιμα στη δημιουργία ενός πολύχρωμου πολιτιστικού ψηφιδωτού στον Δήμο Πηνειού.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος υπογραμμίστηκε η πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για επένδυση στον Πολιτισμό ως μέσο εξωστρέφειας και ανάπτυξης.

Πρόγραμμα 12ου Φεστιβάλ Πηνειού

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ· ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 21:15

Η “Ανδρομάχη” είναι ένα κατά βάση αντιπολεμικό έργο. Μέσα από τα δεινά που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ηρωίδα διαφαίνονται οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου: ο χαμός των αγαπημένων προσώπων, ο ξεριζωμός, η σκλαβιά και η αλαζονεία των νικητών. Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης, η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της Ανδρομάχης, η πορεία της και η συντροφικότητά της.

Δωρεάν είσοδος στο κοινό· Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ»· ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ · ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 21:00

Το πρώτο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα της Λαογραφικής Εστίας Βαρθολομιού ‘’Οξύαυλος’’ για τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας σε συνεργασία με τον Χρήστο Θεολόγο.

Ένα αφιέρωμα που σας καλεί να ακούσετε, να δείτε και να σκεφτείτε εικόνες και μουσικές που μας πηγαίνουν πίσω σε εκείνη την εποχή. Κοντά μας επταμελής ορχήστρα με παραδοσιακά όργανα της Μικράς Ασίας για να συνοδεύσουν το όλο θέαμα.

Τιμή Εισιτηρίου: 5€ | Προπώληση εισιτηρίων στην αίθουσα του Συλλόγου

Δευτέρα και Σάββατο 20:00-21:30

ΤΣΟΥΒΕΛΑΣ STAND UP COMEDY· ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 21:30

Η νέα παράσταση του Αλέξανδρου Τσουβέλα είναι εδώ και θα λέει Αλήθειες!

Αλήθειες της καθημερινότητας…

Αλήθειες της διπλανής πόρτας…

Αλήθειες για την ζωή του…

Αλήθειες για την ζωή σας..

Όπως και να ‘χει ο Αλέξανδρος λέει πάντα την δική του αλήθεια με μια οπτική που όλοι νιώθουμε και ζούμε!

Αλήθεια; Είστε έτοιμοι για μια παράσταση με πολύ storytelling, με πολλές ερωτήσεις αλλά και στιγμές που εσείς οι ίδιοι γίνεστε πρωταγωνιστές;

Εμείς είμαστε…

Τιμή Εισιτηρίου: 15€, Προπώληση και στο www.cometogether.gr

Η ΘΑΛΑΣΣΑ KAI O ΓΕΡΟΣ· ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 21:30

«Η Θάλασσα και ο Γέρος» είναι μια διασκευή βασισμένη στο κλασικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο «Ο γέρος και η θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ μετά το οποίο του απονεμήθηκε και το Νόμπελ λογοτεχνίας. Το έργο κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος.

Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο -τον οποίο υποδύεται ο Τάσος Νούσιας και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα.

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 20€ Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 17€

Προπώληση και στα www.tickets.public.gr, www.more.com

ΟΧΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ· ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 21:30

Οκτώ γυναίκες βρίσκονται αποκλεισμένες σε ένα απομονωμένο σπίτι με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση. Ξαφνικά έρχονται αντιμέτωπες με έναν φόνο – αλλά και με τα

πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους.

Η Γκαμπί, σύζυγος του μεγαλοαστού Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζόν και Κατρίν, η κουνιάδα του, Ογκουστίν, η πεθερά του, Μαμή, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή

του, Πιερέτ, η επιστήθια οικονόμος, μαντάμ Σανέλ, και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ. Είναι όλες ύποπτες.

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 20€ Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 17€

Προπώληση και στο www.ticketservices.gr

Η ΜΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ· ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 20:30

Η Μάσα και ο Αρκούδος ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή για την Ντάσα! Ένα πάρτυ έκπληξη για τα γενέθλια της και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους στο υπέροχο δάσος τους.
Τα πεντανόστιμα cupcakes με την συνταγή του Αρκούδου φουρνίζονται και όλοι είναι έτοιμοι για την υποδοχή της Ντάσα.
Τι συμβαίνει όμως όταν η Ντάσα τρομάζει από μία φάρσα και μία πλάκα που της κάνουν ο Σίλλυ και ο Σλάυ από εκείνες που μόνο οι δυο τους σκαρφίζονται;

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 13€ | Προπώληση: 11€

Προπώληση και στο www.tickets.public.gr

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ· ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:00

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ βασίζεται σε αληθινό γεγονός, στην αρρώστια και στον θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, όπως τα διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι.

Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι «ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα και ο Γάιος είναι θνητός», το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιό του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον Θάνατο!

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 17€ | Προπώληση: 15€ και στο www.more.com

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 15· ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:00

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό έργο «Μια φορά στις 15…». Το έργο, κωμωδία καταστάσεων, είναι εμπνευσμένο από το θεατρικό έργο «Don’t Lose the Place» του Ντέρεκ Μπένφιλντ και παρουσιάστηκε σε μετάφραση, διασκευή, μουσική επένδυση και σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση, σκηνικά της ομάδας, κοστούμια της Δήμητρας Παπαλέξη, μακιγιάζ της Μαρίας Ταρκαζίκη και φωτισμούς του Πάνου Αυγέρη.

Δωρεάν είσοδος στο κοινό· Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΟΥΜΠΟΗΣ· ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:15

Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει να παραδώσει μια επιστολή στον τελευταίο αρχηγό των Ινδιάνων. Ο ξυπόλητος λαϊκός μας ήρωας θα μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες αλλά και δοκιμασίες. Η συνέχεια στο πανί. Ε ρε γλέντια…….

Τιμή Εισιτηρίου: 7€ | Προπώληση: www.more.com

ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ· ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:00

Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» για παιδιά σε σκηνοθεσία – διασκευή Δημήτρη Αδάμη. Η Αγγελική Λάμπρη στο ρόλο της Βασίλισσας των Ξωτικών Τιτάνιας, αφού σώθηκε από το μαγικό φίλτρο στο Παρά 5 ! Στο ρόλο του Μάστορα Πάτου ο Στέλιος Πετράκης.

Τιμή Εισιτηρίου: 12€, Προπώληση: 10€ και στο www.tickets.public.gr

ΒΡΑΔΙΑ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ & ΟΥΡΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ · ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:30

Αστροπαρατήρηση και Ουρανογραφία για παιδιά και νέους.
Μιλώντας για τις Μαύρες Τρύπες – από τον αστροφυσικό και πρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείας Ηλείας Βέγας, Βαγγέλη Πασπαλιάρη.

Παρουσίαση του Ηλιακού Συστήματος – από τον φυσικό και ερασιτέχνη αστρονόμο, Αριστείδη Ραμαντά.

Παρατήρηση με τηλεσκόπια του Κρόνου, της Σελήνης, νεφελωμάτων, αστρικών σμηνών και διπλών αστέρων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ· ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ ΒΕΓΑΣ

ΣΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ· ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:00

Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «StudioAntony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε!

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική Είσοδος: 20€, Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 17€

κάτω των 12: 15€ Προπώληση και στο www.tickets.public.gr

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ· ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:15

«Μπαμπάδες με ρούμι» η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα με τα αλλεπάλληλα sold out. Η ιστορία των 5 ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της παράστασης είναι στην εποχή μας μία μπανάλ καθημερινότητα. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πλέον πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τί μπορεί να κρύβουν «στην κουζίνα τους».

Τιμή Εισιτηρίου: 20€, Προπώληση και στο www.more.com

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων

ΓΑΣΤΟΥΝΗ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ‘’ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΙΑ’’ ΤΣΕΡΦΟΛΙΑΣ Ι. Γ.ΣΙΣΙΝΗ 64, ΤΗΛ: 26230 33640
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ‘’ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ’’ Γ.ΣΙΣΙΝΗ 88, ΤΗΛ: 26230 32356
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΒΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑ” ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 9, 26230 32320
ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ‘’ΤΡΕΛΗ ΣΒΟΥΡΑ’’ ΑΝ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 49, ΤΗΛ: 26230 41127
ΤΡΑΓΑΝΟ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ‘’ΑΡΩΜΑ ΧΑΡΤΙΟΥ’’ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΚΡΙΒΗ, ΤΗΛ: 26230 61015
ΚΑΒΑΣΙΛΑ:

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΜΑΛΛΙΑΡΗ, ΤΗΛ: 26230 33406
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ:

LOU SOU ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ-ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ-ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΕΘ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 34, ΤΗΛ: 2623055121
ΛΕΧΑΙΝΑ:

ΖΟΕL ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΘ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 1, ΤΗΛ: 2623022888
ΑΜΑΛΙΑΔΑ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ‘’ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ’’ ΕΡΜΟΥ & ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 4, ΤΗΛ: 2622021221

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα