24/05/202416:33

Δήμος Πηνειού: Εντυπωσιακή ανταπόκριση στις εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024 (Photos)


Η Άνοιξη παρελαύνει στον Δήμο Πηνειού

Συνεχίζονται με πρωτόγνωρη απήχηση οι πολυδιάστατες εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024 που αποτελούν το πολιτιστικό γεγονός της φετινής Άνοιξης. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του τετραημέρου πλήθος κόσμου πλημμύρισε την πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις πολυδιάστατες δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πηνειού. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο και θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Μαΐου με την εντυπωσιακή παρέλαση της Άνοιξης στην καρδιά της Γαστούνης.

Ανθοφυτεύσεων συνέχεια και τη δεύτερη ημέρα των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024.  Φορώντας τα λευκά μπλουζάκια της διοργάνωσης, μαθητές και μαθήτριες του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης πλημμύρισαν με χαμόγελα και χρώμα την μικρή πλατεία Κουρβισιάνου. Υπό την συνεχή καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους καθώς και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής προχώρησαν στην ανθοφύτευση των παρτεριών της πλατείας ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για το διττό περιεχόμενο της δράσης που άπτεται αφενός στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος αφετέρου στην ενίσχυση της αγάπης και του σεβασμού για τον τόπο τους.

Αφετηρία και προορισμό τα παιδιά είχε η πρωτοβουλία «Απλώνω Ευτυχία» που ξεκίνησε στην πλατεία Ηρώων λίγο μετά τις 18:00. Με τη συγκεκριμένη δράση ο Δήμος Πηνειού επιδιώκει παράλληλα να στηρίξει το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» για το εξαιρετικά σημαντικό έργο που προσφέρει. Δεκάδες παιδιά πλημμύρισαν την πλατεία και χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους προκειμένου να ζωγραφίσουν σε λευκά μπλουζάκια το πως αντιλαμβάνονται την Ευτυχία. Αμέσως μετά αυτή η «ονειρική μπουγάδα»… απλώθηκε στην πλατεία διατρανώνοντας το μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης για αυτό το μείζον ζήτημα. 

Λίγο μετά τις 20:00 οι προβολείς στράφηκαν στην πλατεία Ελευθερίας για τη συναυλία της παιδικής χορωδίας Πατρών Cantelena. Η χορωδία, που ιδρύθηκε το 2016, παρουσίασε πρωτότυπα έργα και διασκευές από τη σύγχρονη χορωδιακή μουσική. Αμέσως μετά το συγκρότημα Banda Morena παρέσυρε το κοινό σε ένα μοναδικό πάρτι που διήρκεσε μέχρι αργά τη νύχτα. Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Δημιουργούμε μαζί τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον»

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να εντείνει τις προσπάθειες για την αναγέννηση του Δήμου Πηνειού επανέλαβε ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Πέμπτης. «Με επιθετική πολιτιστική, πολιτισμική, εκπαιδευτική και παιδευτική επανεκκίνηση, αναδιάταξη και αναβάθμιση θα δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και συνέχισε «Ξεκινήσαμε τα Ανθεστήρια Γαστούνης 2024 με τέσσερα παιδιά από το δήμο μας, τέσσερις γνωστούς Djs για να κινητοποιήσουμε τη νεολαία μας. Αυτή είναι το μέλλον μας και σε αυτήν επενδύουμε».

Πρόγραμμα Σαββάτου

Τα μηνύματα της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς αγάπης προς τον συνάνθρωπο διαπνέουν την πρώτη δράση της 3ης ημέρας των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024. Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης και ο Δήμος Πηνειού συνεργασία με το ΚΝΑΠ «HERMES», το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γαστούνης, το τοπικό Κέντρο Κοινότητας- με παράρτημα Ρομά καθώς και με συλλόγους και φορείς της περιοχής διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία. Η δράση θα λάβει χώρα στην πλατεία Αγίου Νικολάου από τις 9:30 έως τις 15:00.

Τα βλέμματα το απόγευμα του Σαββάτου στρέφονται στην καρδιά της πόλης καθώς στο κέντρο της Γαστούνης θα παρελάσει το άρμα της Άνοιξης, δίνοντας μια πρόγευση για τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Μαζί με το ανθοστόλιστο άρμα θα διασχίσουν τους δρόμους της πόλης ιστορικά αυτοκίνητα και χορευτικές ομάδες που θα προσδώσουν ξεχωριστή χροιά στην παρέλαση. Περίπου την ίδια ώρα στην πλατεία Πεπελάση, τα παιδιά του φροντιστηρίου αγγλικών της Ειρήνης Τερζή θα παρουσιάσουν έναν μοναδικό δρώμενο στέλνοντας τα «μπαλονοόνειρά» τους να αγγίξουν τον ουρανό.

Το βράδυ του Σαββάτου τη σκυτάλη παίρνουν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις· λίγο μετά τις εννέα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία Ελευθερίας ενώ στις 21:30 θα ξεκινήσει ένα ξέφρενο παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Λύσανδρου Παναγόπουλου.

Σημειώνεται ότι στις δράσεις της ημέρας συμμετέχει και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γαστούνης με τα καταστήματα της πόλης να ανοίγουν στις 18:00 και να παραμένουν ανοικτά έως αργά το βράδυ.   

anthest gastouni deyteri 24 5

«Με επιθετική πολιτιστική, πολιτισμική, εκπαιδευτική και παιδευτική επανεκκίνηση, αναδιάταξη και αναβάθμιση θα δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Καστρινός.

anthest gastouni deyteri 24 2

Τέσσερις γνωστοί Dj του Δήμου Πηνειού, οι Arvanitis, Fournomitis, Gavriliadis και Paul, δημιούργησαν ένα δυναμικό πάρτι το βράδυ της Πέμπτης.

anthest gastouni deyteri 24 7

Στην πλατεία Ελευθερίας στήθηκε ένα ξέφρενο πάρτι με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

anthest gastouni deyteri 24 6

Ζογκλέρ και χορευτές παρουσίασαν ένα μοναδικό υπερθέαμα στην πλατεία Ελευθερίας κατά τη διάρκεια του πάρτι.

anthest gastouni deyteri 24 3

Φορώντας τα λευκά μπλουζάκια της διοργάνωσης, μαθητές και μαθήτριες του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης πλημμύρισαν με χαμόγελα και χρώμα την πλατεία Κουρβισιάνου.

anthest gastouni deyteri 24 4

Δεκάδες παιδιά πλημμύρισαν την πλατεία και χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους για να ζωγραφίσουν σε λευκά μπλουζάκια το πως αντιλαμβάνονται την ευτυχία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα