13/05/202413:26

Δήμος Πηνειού: Εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νικόλαο στα Καβάσιλα – Αναβίωση του εθίμου της κουλούρας (Photos)

Με δεκάδες παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε το απόγευμα της Παρασκευής το Δημοτικό Γήπεδο Καβασίλων για την αναβίωση του εθίμου της κουλούρας.

Πρόκειται για μία παράδοση που καθιερώθηκε με αφορμή τον εορτασμό για την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου και περιλαμβάνει συμβολικούς αγώνες δρόμου με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

agwnas

Το έθιμο αναβίωσε στο δημοτικό γήπεδο Καβασίλων, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κλήρου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αγωνίστηκαν στους αγώνες δρόμου ανά ηλικία με τους νικητές κάθε κούρσας να βραβεύονται με την παραδοσιακή κουλούρα. Παράλληλα, με μέριμνα του Δήμου Πηνειού, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις αθλοπαιδιές έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο. Εκτός από τους αγώνες δρόμου, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες τσουβαλοδρομίες και …αυγοδρομίες, σκορπίζοντας απλόχερα χαμόγελα στους θεατές.

kastrinos

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα διατήρησης της παράδοσης και των εθίμων. «Συνεχίζουμε, ως δημοτική αρχή, να δίνουμε έμφαση στη διαφύλαξη της πλούσιας παράδοσης του τόπου μας. Προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί προτεραιότητα η διατήρηση των εθίμων μας και η τροφοδότηση των νέων γενιών με τις αξίες της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας. Η παράδοση εξάλλου αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας που σηματοδοτεί το παρόν και το μέλλον μας».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα