03/06/202411:19

Δήμος Πηνειού: Επίσκεψη της υποψηφίας ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Μ. Καραμεσίνη στη Γαστούνη

Την υποψήφια ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς κα. Μαρία Καραμεσίνη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο κτίριο Σισίνη, στην πόλη της Γαστούνης, παρουσία αντιδημάρχων του δήμου Πηνειού και μελών του κόμματος.

Στην ατζέντα της εποικοδομητικής συνάντησης βρέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Πηνειού ενώ δόθηκε έμφαση και στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Αναφερόμενος στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου ευρωκοινοβουλίου, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός επανέλαβε την ανάγκη στήριξης «καθαρών γραμμών και σοβαρών υποψηφιοτήτων» τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να συμμετέχει ενεργά και με αίσθημα ευθύνης στα κέντρα λήψης αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μαρία Καραμεσίνη είναι Καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας και της Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει πρόεδρος και διοικήτρια του ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) μεταξύ 2015 και 2019 και υπήρξε επί σειρά ετών εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για θέματα αγοράς εργασίας, εργασιακών σχέσεων, ισότητας των φύλων και ευρωπαϊκής πολιτικής για την απασχόληση. Κυρίαρχο μήνυμα στο πρόγραμμα της Νέας Αριστεράς για τις επερχόμενες ευρωεκλογές αποτελεί η δημιουργία μιας «άλλης Ευρώπης που δεν θα είναι μακριά από τις ανάγκες των πολιτών, που δεν θα κωφεύει απέναντι στην ανάγκη της διεύρυνσης των κοινωνικών δικαιωμάτων, που θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την κλιματική κρίση· μια Ευρώπη που δεν θα προωθεί τον πόλεμο και τον ρατσισμό».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα