11/06/202415:20

Δήμος Πηνειού: Ημερίδα για τη διαχείριση βιοαποβλήτων την Παρασκευή 14/06 στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, την ενίσχυση της κουλτούρας της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων και την προώθηση στρατηγικών που ευνοούν την αειφόρο ανάπτυξη, ο Δήμος Πηνειού διοργανώνει κεντρική ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Διαλογή στην πηγή βιοαποβλήτων (καφέ κάδοι)και οικιακή κομποστοποίηση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στις 10 π.μ. στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης.

Στην ημερίδα πρόκειται να παρευρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος· το υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναφερθεί στις στρατηγικές και τους στόχους της κυβέρνησης στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πρόκειται να τοποθετηθούν ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Νομού Ηλείας και δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος καθώς και ο αντιπρόεδρος του Φορέα, δήμαρχος Πηνειού, κ. Αλέξης Καστρινός. Τέλος σημαντικές πληροφορίες και κατευθύνσεις πρόκειται να παρέχουν στο ακροατήριο οι ειδικοί συνεργάτες που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της ημερίδας.

Ειδικότερα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για:

  • Το πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων του Δήμου Πηνειού.
  • Τις πρακτικές ανακύκλωσης και τα οφέλη της.
  • Τη διαδικασία και τα οφέλη της κομποστοποίησης.
  • Τη σωστή χρήση των καφέ κάδων για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και ειδικά για τους δημότες του Δήμου Πηνειού που καλούνται να δώσουν το «παρών» ώστε να ενημερωθούν για τη διαλογή των βιοαποβλήτων στην πηγή και την οικιακή κομποστοποίηση. Επιπλέον θα υπάρξει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων και συζήτησης με τους ειδικούς για την επίλυση αποριών και την παροχή επιπλέον διευκρινήσεων.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 1:30 μ.μ. Σας περιμένουμε όλους για να συμβάλλουμε μαζί σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα