11/12/202113:30

Δήμος Πύργου: Διημερίδα για τον τουρισμό και τις επαγγελματικές ευκαιρίες.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

 

 

Διημερίδα για τον τουρισμό και τις επαγγελματικές ευκαιρίες.

 

*Σημαντική πρωτοβουλία  του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με τον Όμιλο  Xenos Hotels & Resort

 

 

 

Οι δυνατότητες απασχόλησης στον τουριστικό τομέα και οι ευκαιρίες στην επαγγελματική ανέλιξη, αναπτύχθηκαν εκτενώς στην πολύ ενδιαφέρουσα  διημερίδα  που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με τον Όμιλο Xenos Hotels & Resort στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

 

Εκπρόσωποι του Ομίλου, που δραστηριοποιείται στη Ζάκυνθο, με επικεφαλής τον ιδρυτή και “ψυχή” του ξενοδοχειακού κολοσσού, κ. Χρήστο Ξένο- τον “καπετάνιο” όπως τον φωνάζουν όλοι οι φίλοι του-βρέθηκαν στον Πύργο για να παρουσιάσουν τα ξενοδοχεία του Ομίλου, να ενημερώσουν για το εργασιακό περιβάλλον και τις ευκαιρίες που δίνονται στους εργαζόμενους αλλά και να δεχτούν συνεντεύξεις και βιογραφικά από ενδιαφερόμενους. Και φυσικά να γίνει η αρχή, μια ελπιδοφόρας και ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου Πύργου με τον Όμιλο Xenos Hotels & Resort σε θέματα επαγγελματικής απασχόλησης των σπουδαστών που θέλουν να απορροφηθούν στη συγκεκριμένη αγορά εργασίας.

Γιάννης Αργυρόπουλος “ Να γίνει “ώσμωση” με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον χώρο”

 

Την διημερίδα “άνοιξε” ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος  ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια τον κ. Ξένο και όλους τους ανθρώπους του Ομίλου που βρέθηκαν στον Πύργο. “Σήμερα ξεκινάμε κάτι που θα προσδώσει πολλά στον τόπο μας. Δίνεται η ευκαιρία στην  περιοχή μας να έχουμε επαγγελματικά εκπαιδευμένα στελέχη στον τομέα του  τουρισμού. Η Ζάκυνθος μέχρι πριν 30 χρόνια ήταν φημισμένη για την ελαιοπραγωγή της. Σήμερα έχει εξελιχθεί ως ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Είναι ευκαιρία λοιπόν να αποκτήσουμε  και εμείς την τεχνογνωσία, να γίνει “ώσμωση” με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον χώρο. Η συνεργασία με έναν Όμιλο-κολοσσό μπορεί να φέρει πολλά οφέλη στην περιοχή μας” τόνισε.  Επιπλέον, ο κ. Αργυρόπουλος αναφερόμενος στην πολυ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα του κ. Ξένου σημείωσε ότι “τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους γνωρίζουμε, να τους έχουμε κοντά μας  και να μαθαίνουμε απ’ αυτούς”.

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο κ. Ξένος όπου μίλησε  απο καρδιάς για  τη διαδρομή του, τα ηθικά εφόδια που πήρε από την οικογένειά του για να καταλήξει σήμερα να διαχειρίζεται έναν Όμιλο, που όπως υπογράμμισε λειτουργεί ανθρωποκεντρικά με πρόσημο την αγάπη και την βοήθεια στον εργαζόμενο.

 

Οι ομιλητές

 

Τους ανθρώπους του Ομίλου καλωσόρισε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος ο οποίος αναφερόμενος στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μας, τόνισε πως “Ο δήμος Πύργου διαθέτει όλα τα εχέγγυα για την ανάπτυξη του τουρισμού, και κατ’ επέκταση ανάπτυξη θέσεων εργασίας με τη δυνατότητα απασχόλησης και πρακτικής άσκησης σπουδαστών στον συγκεκριμένο τομέα”.

Βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό απέστειλε ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας,  Γεώργιος Βούτσινος. Χαιρετισμό απέστειλε και ο βουλευτής ΝΔ Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ σύντομες ομιλίες έκαναν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος και  ο αντιπεριφερειάχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος. Ο πρ. Διευθυντής του ΙΕΚ ΟΑΕΔ-άμισθος σύμβουλος του Δήμου Πύργου σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σκαρτσιάρης μίλησε για τον όμιλο και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Περικλής Πατσούρης.

Αμέσως μετά ακολούθησε παρουσίαση του Ομίλου Xenos Hotels & Resort και των ξενοδοχείων του από την γενική διευθύντρια του Ομίλου  Δήμητρα Λαγοπόδη, την διευθύντρια ενός εκ των ξενοδοχειακών  μονάδων Γιάννα Στεφανοπούλου και τον υπεύθυνο προσωπικού Ανδρέα Κουρή.

Την επόμενη ημέρα τα στελέχη του Ομίλου δέχτηκαν βιογραφικά και έκαναν συνεντεύξεις από σπουδαστές και ενδιαφερόμενους στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα