11/02/202213:53

Δήμος Πύργου: Τιμώμενος στην 30η Detrop Boutique 2022 της ΔΕΘ HELEXPO ο Δήμος Πύργου

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Τιμώμενος στην 30η Detrop Boutique 2022 της ΔΕΘ HELEXPO ο Δήμος Πύργου

Το «πρόσωπο» της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop Boutique 2022 που διοργανώνεται από την ΔΕΘ HELEXPO θα είναι ο Δήμος Πύργου, ύστερα από πρόσκληση της διοργανώτριας εταιρείας να συμμετέχει ως τιμώμενος Δήμος προκειμένου να παρουσιάσει τους διατροφικούς “θησαυρούς” της περιοχής.
Η διατροφική παράδοση και τα υψηλής ποιότητας διεθνώς
αναγνωρισμένα τρόφιμα, που παράγονται στον Δήμο Πύργου, αποτέλεσαν την αφορμή, προκειμένου να αναδειχθεί ως ο
Τιμώμενος Δήμος στην 30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών,
DETROP BOUTIQUE, η οποία πραγματοποιείται από 2 – 4
Απριλίου 2022 στο Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο
Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή του Δήμου Πύργου ως Τιμώμενου Δήμου
επισφραγίστηκε πρόσφατα σε συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου, με την διοίκηση της ΔΕΘ-
Helexpo και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Αναστάσιο Τζήκα. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ. Τζήκα στη Θεσσαλονίνη όπου συζητήθηκε το αρχικό πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Πύργου στην έκθεση.
Όπως τονίστηκε κι από τις δύο πλευρές, η φιλοσοφία που διατρέχει το σύνολο της παραγωγής τροφίμων στον Δήμο Πύργου συνάδει απόλυτα με το πνεύμα, που διέπει την DETROP BOUTIQUE και εστιάζει στην ανάδειξη των καλύτερων delicatessen προϊόντων, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής των Ελλήνων παραγωγών. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, “Στόχος του Δήμου Πύργου με τη συμμετοχή του στην έκθεση DETROP BOUTIQUE, εκτός από την προβολή των τοπικών
προϊόντων και των γαστρονομικών θησαυρών, είναι η ανάδειξη
όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, σε σχέση με
τον τουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά του”.

Στο περίπτερο του Δήμου Πύργου στην DETROP BOUTIQUE θα
συμμετάσχουν πολλές επιχειρήσεις μεταποίησης, οι οποίες παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με Π.Ο.Π. και τροφοδοτούν την εγχώρια αγορά, αλλά και το εξωτερικό.
Να σημειωθεί ότι η DETROP BOUTIQUE πραγματοποιείται παράλληλα με την Έκθεση Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής Artozyma.

Η έκθεση η οποία θα διεξαχθεί 2-4 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο να αναδείξει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα τόσο από άποψης ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής των Ελλήνων παραγωγών.
Η Detrop Boutique, προβάλλει τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας σε εγχώριους και διεθνείς αγοραστές (με τους οποίου κλείνονται συναντήσεις στη διάρκεια της έκθεσης) ενώ απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων, καθώς και σε καταστήματα deli οργανικών προϊόντων και φούρνους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα