15/01/202015:20

Δήμος Πύργου: 1η Αποκριά στον Πύργο- Μια γιορτή με χρώμα κέφι και παράδοση

1η Αποκριά στον Πύργο

Μια γιορτή με χρώμα κέφι και παράδοση

Με στόχο να γίνει θεσμός , να ψυχαγωγηθούν οι πολίτες και να δοθεί η ζωντάνια που πάντα αποτελούσε σημείο αναζήτησης της πόλης, διοργανώνεται για πρώτη φορά στον Πύργο η 1η Αποκριά 2020. Πάντα με το βλέμμα στην παράδοση και την υψηλή αισθητική του αποτελέσματος των μεταμφιέσεων ο δήμος Πύργου βάζει την υπογραφή του σε πληθώρα Αποκριάτικων εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές κυρίως τα παιδιά της πόλης που θα έχουν τον πρώτο λόγο στην μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση.

Ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ και τη ΔΗΚΕΠ διοργανώνουν για πρώτη φορά κύκλο αποκριάτικων εκδηλώσεων. Η έναρξη αυτών θα γίνει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου με τα πιο εορταστικά Κούλουμα στο Κατάκολο. Ήδη, η ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης των εκδηλώσεων που αποτελείται από εκπροσώπους των παραπάνω φορέων και εθελοντές εργάζεται πυρετωδώς μέσα σε ασφυκτικά στενά χρονικά πλαίσια.
Ο σχεδιασμός βασίζεται στην συνεργασία και συμμετοχή όλων των φορέων και συλλόγων της πόλης και καλύπτει μια μεγάλη και φιλόδοξη γκάμα για κάθε ηλικία:

-παραδοσιακά δρώμενα με τα πατροπαράδοτα γαϊτανάκια να τυλίγονται και να ξετυλίγονται σε ελληνικούς ρυθμούς,

-πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι να δίνουν το ιδιαίτερο χρώμα και ρυθμό της παράδοσης

-τοπικές μπάντες να ξεσηκώνουν και να παρασύρουν σε λαϊκά μονοπάτια την Τσικνοπέμπτη τους πολίτες κάθε γειτονιάς της πόλης και δημοτικών διαμερισμάτων.

-υπαίθρια αποκριάτικα πάρτι αλλά και γιορτή που οι πιτσιρικάδες θα ξεφαντώσουν

-συναυλίες με πασίγνωστα και αγαπημένα στο νεανικό κοινό συγκροτήματα που θα δώσουν τον πιο ρυθμικό τόνο, και φυσικά η μεγάλη παιδική αποκριάτικη παρέλαση στην οποία θα είναι καλεσμένοι να συμμετέχουν όλοι!

Το γιορτινό κλίμα θα συμπληρώσει ο ανάλογος στολισμός με αποκριάτικα θέματα σε κεντρικά σημεία της πόλης και μουσική που θα ηχεί από τα μεγάφωνα.

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους απευθύνει ο Δήμος Πύργου ώστε να επιτευχθεί η μαζική συμμετοχή και η πρώτη Αποκριά στον Πύργο να αποτελέσει μια συλλογική προσπάθεια όπου κανείς δεν περισσεύει και όλοι είναι καλεσμένοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα: σχολεία (α-βάθμιας και β-βάθμιας εκπαίδευσης), παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, σχολές χορού, σχολές ξένων γλωσσών, μουσικά συγκροτήματα, παραδοσιακοί χορευτικοί σύλλογοι, καφετέριες, χορωδίες, ωδεία, κ.α. μπορούν να απευθύνονται στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, στην μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση καθώς και να καταθέσουν ανάλογες προτάσεις.Παράλληλα ο ΔΟΠΠ καθώς και η ομάδα συντονισμού των εκδηλώσεων θα επικοινωνήσει με όλους τους φορείς και συλλόγους.

Τηλ επικοινωνίας 26213 62409

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα