08/02/202314:31

Δήμος Πύργου: Καρναβαλική παρέλαση: 48 πληρώματα – 4000 καρναβαλιστές! Και ο αριθμός ανεβαίνει! – Δηλώσεις μέχρι Πέμπτη 9/2- Συναυλία με Cubaneros και Banda Morena

Καρναβαλική παρέλαση: 48 πληρώματα – 4000 καρναβαλιστές! Και ο αριθμός ανεβαίνει!
– Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων Πέμπτη 9/2/2023
– Δωρεάν η συμμετοχή όλων των πληρωμάτων
– Συναυλία με Cubaneros και Banda Morena

Μόλις μία εβδομάδα περίπου, πριν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, κι οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Με τουλάχιστον 48 πληρώματα και 4000 καρναβαλιστές, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου όλος ο Πύργος θα ζωντανέψει στους ρυθμούς της Αποκριάς!

Μπορεί να είναι καρτούν κείμενο που λέει "4 AH/o) ٧٧٧P۷P Δ.Ο.ΠΠ ΑΠΟΚΡΙΑ ΠΥΡΓΟΣ Κυριακή 19/02 Καρναβαλική Παρέλαση 15:00 Συγκέντρωση group καρναβαλιστών & αρμάτων στο Πάρκο Ξυστρή 16:00 Εκκίνηση παρέλασης προς την Κεντρική Πλατεία Πύργου (μέσω Μανωλοπούλου- Πατρών Κολοκοτρώνη) 20 23 19:00 Μεγάλη συναυλία στην Κεντρική Πλατεία με τους CUB ÃEROS Banda morena"
Με 20 παιδικά γκρουπ όλων των ηλικιών που απαρτίζονται από: ΚΔΑΠμεΑ, Παιδικούς σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, ΚΔΑΠ, Φροντιστήρια ξένων γλωσσών, 17 γκρουπ ιδιωτών, 4 γκρουπ Πολιτιστικών συλλόγων, 3 Αθλητικών σωματείων και 4 Σχολών χορού, εμπλουτίζεται η καρναβαλική παρέλαση. Φέτος για πρώτη φορά, τουλάχιστον 14 άρματα θα κάνουν την εμφάνισή τους που θα συνοδεύουν μέρος των πληρωμάτων.

* Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την οδό Μανωλοπούλου (στο ύψος του παλιού Νοσοκομείου) και θα ολοκληρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης μέσω των οδών Μανωλοπούλου – Πατρών – Κολοκοτρώνη.
Ήδη τα πληρώματα ετοιμάζονται πυρετωδώς και οι Πυργιώτες κάθε ηλικίας θα δώσουν και πάλι το παρών στην παρέλαση που υλοποιείται και οργανώνεται με πολλή προσοχή, μεράκι και αγάπη για το θεσμό. Η εύστοχη σάτιρα, η φαντασία, η ανατροπή και η ευρεσιτεχνία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού καρναβαλιού!

* * * Μετά το τέλος της παρέλασης ο αποκριάτικος ρυθμός θα συνεχιστεί με δύο γνωστά και πολύ αγαπημένα γκρουπ. Οι Cubaneros και η Banda Morena θα πάρουν τη σκυτάλη και θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στο πιο ρυθμικό πάρτι.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται, ωκεανός και παραλία
-Το πλήρες πρόγραμμα της παρέλασης, η ονομασίες και η σειρά των πληρωμάτων όπως και το υπόλοιπο πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πύργου, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

– Ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ ενημερώνουν το κοινό, πως η συμμετοχή όλων των πληρωμάτων στην καρναβαλική παρέλαση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται μόνο με την προμήθεια ή κατασκευή της στολής τους, κατ’ επιλογή τους όπως έχουν συνεννοηθεί με τους επικεφαλής των πληρωμάτων.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, κιθάρα, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "Banda morena"

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα