26/04/202114:32

Δήμος Πύργου: Επίσκεψη δημάρχου Πύργου στα έργα της ΠΔΕ επί της Κατακόλου -Π. Αντωνακόπουλος: «Η Περιφέρεια κινείται με γρήγορους ρυθμούς» (photos)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Επίσκεψη δημάρχου Πύργου στα έργα της ΠΔΕ επί της Κατακόλου

 -Π. Αντωνακόπουλος «Η Περιφέρεια κινείται με γρήγορους ρυθμούς»

 

Την γρήγορη πορεία των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επί της οδού Κατακόλου διαπίστωσε και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, κατά την επίσκεψη και αυτοψία που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία του έργου «βελτίωση προσβασιμότητας επαρχιακού δικτύου από Κατάκολο ως την είσοδο του Πύργου», αλλά και να συνομιλήσει για την εξέλιξή του τόσο με τον κ. Φαρμάκη όσο και τον κ. Γιαννόπουλο.

Αμέσως μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο δήμαρχος Πύργου δήλωσε: «Είναι ένα έργο το οποίο έχει σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια. Ένα μέρος του είχε ξεκινήσει πριν 15 χρόνια περίπου όταν διατελούσα χρέη αναπληρωτή Νομάρχη. Είναι ένα πολύ χρήσιμο έργο, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να περπατήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευχαρίστηση, αυξάνει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει αισθητικά την περιοχή και την επίσκεψη προς το Κατάκολο. Σε όλα τα έργα συμβάλλουν πολλές συνιστώσες μέχρι να υλοποιηθούν, από τους μελετητές, τους χρηματοδότες, τους κατασκευαστές, τις επιβλέπουσες αρχές… Κανένα έργο δεν γίνεται μόνο του, αν δεν υπάρχει συνεργασία όλων αυτών των φορέων. Η σημερινή Περιφέρεια κινείται γρήγορα σχετικά με το συγκεκριμένο έργο και είναι άξια συγχαρητηρίων».

Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Αντωνακόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Φαρμάκη σχετικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας -φοιτητικής εστίας στο γενικότερο πλαίσιο διεκδίκησης Πανεπιστημιακών σχολών στον Πύργο.

«Ως αυτοδιοίκηση πιέζουμε για περισσότερα πράγματα ώστε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο της περιοχής στην κούρσα της ανάπτυξης. Μιλήσαμε νωρίτερα με τον Περιφερειάρχη και για το θέμα της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φοιτητική εστία αν χρειαστεί. Εμείς βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού μας πάντα αυτό έχουμε: τη διεκδίκηση Πανεπιστημίου με σοβαρότητα στον Πύργο και την Ηλεία. Επί της αρχής, ο Περιφερειάρχης δεν είναι αρνητικός από την συζήτηση που είχαμε, πέραν της επιστολής που του έχουμε ήδη ως γνωστόν αποστείλει με την προμελέτη του έργου και με τη σοβαρή επικαιροποιημένη μελέτη για ίδρυση Σχολής Πολιτισμού στον Πύργο που έχει κάνει ο καθηγητής Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Νομίζω ότι είμαστε σε μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θέλουμε όμως σίγουρα περισσότερη στήριξη γιατί έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και πολύτιμους πόρους», κατέληξε.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα