22/04/202415:42

Δήμος Πύργου: 4ο θερινό σχολείο «Ήρων» με θέμα «Εφαρμοσμένη Φυσική»

Το 4ο θερινό σχολείο «Ήρων» με θέμα «Εφαρμοσμένη Φυσική» για μαθητές/μαθήτριες Λυκείου (σχολ. έτους 2024-2025) της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Πύργου, θα πραγματοποιηθεί φέτος από 27 Αυγούστου 2024 έως 30 Αυγούστου 2024.

Η δράση έχει βασικό στόχο να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τις εφαρμογές της Φυσικής στο Περιβάλλον, στις Τηλεπικοινωνίες, στην Ηλεκτρονική, στην Ιατρική κ.α. και να συνειδητοποιήσουν πόσο επηρεάζεται η καθημερινότητά τους από αυτές. Στη διάρκεια του θερινού σχολείου θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και εργαστήρια στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, θα διοργανωθεί μια βραδιά αστροπαρατήρησης (ανοιχτή για το ευρύ κοινό) και θα γίνει η καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών «Θερμοπύλαι» (ΚΔΕΘ) του ΟΤΕ που βρίσκεται στη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Στο θερινό σχολείο «Ήρων» διδάσκουν καταξιωμένοι καθηγητές και ερευνητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ η δαπάνη λειτουργίας του καλύπτεται από τον Δήμο Πύργου και όλες οι δράσεις του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές.

Οι αιτήσεις θα γίνουν (αποκλειστικά ηλεκτρονικά) στο χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 22/4/2024 έως και την Παρασκευή 28/6/2024.

Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου https://heronlab.phys.uth.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα