15/06/202114:09

Δήμος Πύργου: Ξαναδόθηκε στην…κυκλοφορία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (photos)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Ξαναδόθηκε στην…κυκλοφορία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

Μετά από αρκετούς μήνες που παρέμεινε κλειστό λόγω των μέτρων της πανδημίας, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πύργου, η διαχείριση του οποίου ανήκει στη ΔΗΚΕΠ, δόθηκε και πάλι στη…χρήση των μικρών μαθητών. Ήδη με την επαναλειτουργία των σχολείων, το ενδιαφέρον ήταν έκδηλο και αμέσως κλείστηκαν τα πρώτα ραντεβού. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, το Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου κ.α, είναι μερικά από τα σχολεία που επισκέφτηκαν το πάρκο στην επανέναρξη της λειτουργίας του.

Η διδασκαλία του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, σε συνδυασμό με την βιωματική εκπαίδευση στο πάρκο, ευαισθητοποιεί τα παιδιά γύρω από μείζον πρόβλημα της κυκλοφοριακής αγωγής, που ειδικότερα στην Ελλάδα είναι μεγάλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τις σχολικές μονάδες, όχι μόνο του Δήμου Πύργου, αλλά και όλου του νομού, για επίσκεψη-βιωματική εκπαίδευση, στο Π.Κ.Α.

Με την ευχή να τελειώσει η πανδημία, και η επόμενη σχολική χρονιά να κυλίσει ομαλά, το πάρκο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές, να εφαρμόσουν στην πράξη, μέσα από την χρήση των ποδηλάτων και των ηλεκτροκινούμενων αυτοκινήτων, αυτά τα οποία  διδάσκονται μέσα από το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο είναι στο αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων, και  από την νέα σχολική χρονιά ίσως να  είναι και  στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους.

Με την ευκαιρία, ο Δήμος Πύργου και η ΔΗΚΕΠ εύχεται καλό καλοκαίρι στα παιδιά, με προσοχή και επιλογή ασφαλών χώρων παιχνιδιού!

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα