15/11/202113:17

Δήμος Πύργου: Απάντηση αντιδημάρχου Γ. Σπηλιωτόπουλου σε δημοσίευμα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

 

Απάντηση αντιδημάρχου Γ. Σπηλιωτόπουλου σε ψευδές δημοσίευμα

«Αναφορικά με δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που θέλει 8χρονο μαθητή στο Επιτάλιο να πέφτει θύμα επίθεσης από αγέλη αδέσποτων σκύλων, συνέβη πράγματι το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες.

Το παιδί δεν τραυματίστηκε ποτέ, ούτε δέχτηκε δάγκωμα σκύλου και δεν κινδύνεψε η ζωή του.

Είναι γεγονός ότι στο Επιτάλιο υπάρχει ένας αριθμός αδέσποτων σκύλων, για τα οποία ο Δήμος Πύργου μέσω του προγράμματός του και με τη συμβολή του προέδρου της Τ.Κ. φροντίζει για τη σίτισή τους, παρέχοντας τις κατάλληλες ποσότητες ζωοτροφής. Ο Δήμος Πύργου, αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που διαμορφώνεται με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και συστηματικά φροντίζει για την οριστική επίλυσή του.

Ήδη πρόσφατα υπεγράφη και η σύμβαση με την ανάδοχο κτηνίατρο για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που περιλαμβάνει στειρώσεις ζώων, κτηνιατρικές εξετάσεις και θεραπείες, εμβολιασμούς, ηλεκτρονική σήμανση και ότι άλλο ορίζεται μέσω της νομοθεσίας και κρίνεται απαραίτητο.

Επιπλέον, ο Δήμος Πύργου, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία του στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έχει αυξήσει σημαντικά το κονδύλι για τις τροφές τους, (ήδη μέσα στο 2021-2022 έχει χρηματοδοτηθεί προμήθεια για την σίτιση που ανέρχεται στο ποσό των 28.986,20 ευρώ) και οι διαδικασίες διανομής των τροφών γίνονται με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια, πάντα σε συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων.

Επιπλέον, ο Δήμος Πύργου έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δημιουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων-ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου. Ένα φλέγον ζήτημα, που ακόμη κι γι’ αυτό, οι απόψεις των φιλοζωικών οργανώσεων διίστανται, με την πλειοψηφία αυτών να αντιδρά και να απαιτεί αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο».

Γιάννης Σπηλιωτόπουλος

Αντιδήμαρχος Πύργου

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα