27/01/202415:33

Δήμος Πύργου: Επανεκκίνηση χρηματοδοτικών ροών από το Πράσινο Ταμείο που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο και ένταξη νέων έργων – Αποτελεσματική παρέμβαση του Δημάρχου Στάθη Καννή

Επανεκκίνηση χρηματοδοτικών ροών και ένταξη νέων έργων

Αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Πύργου κ Στάθη Καννή για την επανεκκίνηση των χρηματοδοτικών ροών των έργων από το Πράσινο Ταμείο που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Πύργου κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο κ Γιάννη Ανδρουλάκη.

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ Βασίλη Παναγόπουλο έθεσε στον πρόεδρο τον κίνδυνο που διατρέχουν τουλάχιστον τρία σημαντικά έργα από το πάγωμα των πληρωμών που το προηγούμενο διάστημα είχε διαπιστωθεί.

Πρόκειται για τα έργα που αφορούν τις αναπλάσεις της Αγίας Βαρβάρας με προϋπολογισμό 457.854,45 (343.800 η χρηματοδότηση), της 28ης Οκτωβρίου με προϋπολογισμό 673.092,33 (439.975 από το Πράσινο Ταμείο) και της Αγίας Κυριακής με προϋπολογισμό 828.703,84 ευρώ (439.975,84 η χρηματοδότηση).

Η καθυστέρηση που είχε παρατηρηθεί στις πληρωμές, πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, είχε ως αποτέλεσμα την παύση των εργασιών με τον κίνδυνο της διάλυσης των εργολαβιών να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

«Με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παναγόπουλο επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ Γιάννη Ανδρουλάκη. Είναι το ταμείο που χρηματοδοτεί έργα περιβαλλοντικής σημασίας.

Στον Πύργο είναι σε εξέλιξη τρία έργα που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο. Συγκεκριμένα η κατασκευή του αθλητικού κέντρου στην Αγία Βαρβάρα, η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου καθώς και των δρόμων πέριξ της Αγίας Κυριακής.

Σε αυτά τα έργα υπήρχε πρόβλημα με την χρηματοδότησή τους, λόγος στον οποίο οφείλεται και το γεγονός ότι είχαν σταματήσει οι εργασίες. Εμείς ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να προλαβαίνουμε και να επιλύουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύπτει για αυτό και επισκεφθήκαμε το πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου.

Η παρέμβασή μας ήταν αποτελεσματική αφού καταφέραμε να εκταμιευθούν τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να μπορέσουν να συνεχιστούν τα έργα. Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου μας διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδοτική ροή για τα έργα αυτά θα συνεχιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής.

*Νέα έργα

Παράλληλα κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής και ο Αντιδήμαρχος κ Βασίλης Παναγόπουλος με τον Πρόεδρο κ Γιάννη Ανδρουλάκη εξετάστηκε και η δυνατότητα ένταξης νέων έργων στα μέτρα που αφορούν την αποκατάσταση-επανάχρηση δημοσίων κτιρίων χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα, τα Ρυμοτομικά Σχέδια Εφαρμογής, μελέτες γεωλογικής καταλληλόλητας, οριοθέτησης ρεμάτων, πράξεις αναλογισμού, Σ.Μ.Π.Ε κ.α.

Το πρόγραμμα αυτό λήγει στο τέλος του Μαρτίου και από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής τονίστηκε ότι έγκαιρα θα έχουν υποβληθεί οι σχετικές προτάσεις.

«Εμείς έγκαιρα θα είμαστε σε θέση να υποβάλλουμε αιτήματα για την χρηματοδότηση νέων έργων στο Πράσινο Ταμείο και σε σύντομα χρονικό διάστημα θα έχουμε την δυνατότητα να ανακοινώσουμε ποια είναι αυτά. Κύριος στόχος είναι να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο υποσχεθήκαμε προεκλογικά στους συμπολίτες μας για μία καλύτερη, ομορφότερη και πιο λειτουργική πόλη», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ Καννής

kannis panagopoulos prasinotameio

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα