04/06/202416:01

Δήμος Πύργου: Φροντίζουμε το περιβάλλον

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Υπηρεσία Πρασίνου ενεργοποιεί ένα διαρκές πρόγραμμα βιώσιμων δενδροφυτεύσεων στον Δήμο Πύργου, με στόχο την ολιστική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τη φύτευση δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, πεζόδρομους, σχολεία, στην πόλη και τα χωριά, καταγράφοντας κάθε φορά τις δεντροφυτεύσεις που πραγματοποιούνται, ανά τοποθεσία και ανά είδος δέντρου.

«Αναπληρώνουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια στους χώρους που προαναφέραμε ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε και δημιουργούμε νέες θέσεις και τοποθέτηση δέντρων. Στόχος μας μέχρι τέλους του έτους να έχουν φυτευτεί 1000 δέντρα.

Ξεκινάμε με την οδό Κολοκοτρώνη, το Επαρχείο και την πλατεία Μεταξά, την Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Επίσης, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να υποδείξουν χώρο δεντροφύτευσης με παράλληλη υιοθεσία του δέντρου να επικοινωνήσουν μαζί μας. ( Τμήμα Πρασίνου 26213-62648)», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Βασίλης Φάμελος.

Τέλος έχουν προγραμματιστεί και παράλληλες δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής :

*15 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, στο Πάρκο ΣΠΚ δημιουργούμε πολύχρωμους και αρωματικούς κήπους, με στόχο την επαναλειτουργία του Πάρκου.

*16 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή θα γίνει καθαρισμός της περιοχής του Αλφειού σε συνεργασία με το Φυσιολατρικό σύλλογο φίλων Λίμνης Μουριάς και Αλφειού ποταμού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα