13/06/202115:39

Δήμος Πύργου: Με επιτυχία η τρίτη εθελοντική αιμοδοσία της Δημοτικής Αστυνομίας Πύργου- Συγκεντρώθηκαν 26 φιάλες αίμα (photos)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Με επιτυχία η τρίτη εθελοντική αιμοδοσία της Δημοτικής Αστυνομίας Πύργου
Συγκεντρώθηκαν 26 φιάλες αίμα
Με επιτυχία στέφθηκε ακόμη μια εθελοντική αιμοδοσία-συγκεκριμένα η τρίτη- που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Αστυνομία το πρωί της Κυριακής 13 Ιουνίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Μάλιστα η συγκεκριμένη δράση είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς η επόμενη ημέρα που ακολουθεί έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται, εσωτερικός χώρος και νοσοκομείο
Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του αρμόδιου αντιδημάρχου Μαρίνου Αχτύπη ο οποίος από νωρίς το πρωί σε συνεργασία με τις υπεύθυνες ιατρούς του τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝ Πύργου υποδέχτηκαν τους εθελοντές αιμοδότες.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και μπαλόνι
Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση γονέων με τα παιδιά τους προκειμένου να ενημερωθούν για τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και την κοινωνική προσφορά μιας τόσο σημαντικής πράξης.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στο μήνυμά του τόσο για τη δράση όσο και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη τόνισε; “Ο Δήμος Πύργου στέκεται πάντα αρωγός στα κοινωνικά ζητήματα και προάγει δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης .
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Φέτος το κεντρικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη είναι
“Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό”,. Ένα μήνυμα που εστιάζει στη δράση και την προσφορά καθώς οι εθελοντές αιμοδότες κρατούν τον κόσμο ζωντανό. Θέλω να συγχαρώ για άλλη μια φορά τη Δημοτική Αστυνομία για τη δράση της αλλά και τους πολίτες που αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για μια τέτοια θεάρεστη πράξη”.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Ο κ. Αχτύπης στη δήλωσή του τόνισε: “Είμαστε πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μας. Και πρέπει να γνωρίζουμε ότι δίνοντας αίμα, δίνοντας πέντε λεπτά από το χρόνο μας, σώζουμε μια ζωή. Υπάρχει άψογη συνεργασία με την Αιμοδοτική ομάδα του ΓΝ Πύργου και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια”.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν 26 φιάλες αίμα, ενώ 17 συμπολίτες μας, αν και προσήλθαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο δεν κατάφεραν για παθολογικούς λόγους να δώσουν αίμα.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα